Jurnalistul britanic și expertul indigen, dispăruți în pădurea amazoniană, au fost uciși

77
Jurnalistul britanic și expertul indigen, dispăruți în pădurea amazoniană, au fost uciși - jurnalistdisparut-1655390440.jpg
Doi suspecți au mărturisit că i-au ucis și dezmembrat pe jurnalistul britanic Dom Phillips și pe ghidul indigen Bruno Pereira, a relatat, miercuri, TV Globo, citând surse din poliție. Phillips și Pereira au dispărut în urmă cu mai mult de o săptămână în pădurea tropicală amazoniană din Brazilia, potrivit Reuters.


Poliția federală a declarat că îi căuta pe Phillips și Pereira în ceea ce a numit o anchetă de crimă, și nu s-a înșelat, suspecții recunoscând omorul după arestare.
 

Președintele Jair Bolsonaro a declarat miercuri după-amiază că se așteaptă ca acest caz să fie rezolvat în următoarele ore.

Cei doi suspecți sunt pescarul Amarildo da Costa, cunoscut drept „Pelado”, care a fost arestat săptămâna trecută sub acuzația de deținere de arme, și fratele său Oseney da Costa, în vârstă de 41 de ani, sau „Dos Santos”, care a fost arestat marți seara.

Aceștia au devenit suspecți după ce un martor a declarat poliției că i-a văzut pe frații da Costa pe râul Itacoai, la scurt timp după ce Phillips și Pereira au trecut prin același loc.


Raportul poliției arată că, de asemenea, au fost martori care l-au auzit pe Pereira spunând că a fost amenințat de Amarildo da Costa.


Fost oficial al agenției guvernamentale pentru afaceri indigene Funai, Pereira a jucat un rol esențial în oprirea exploatării ilegale a aurului și a braconajului pe râurile locuite de triburile indigene din Javari.Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.9303 secunde