Concurs Legea rămâne neputincioasă în Consiliul Local Năvodari

449

Articole de la același autor

Consiliul Local din Năvodari va continua să funcționeze în afara legii până la finalul mandatului. Secretarul executiv al PD-L Constanța, avocatul Ion Popescu, a declarat, ieri, într-o conferință de presă, că din punct de vedere legal nu se poate rezolva situația din cadrul consiliului local Năvodari, care, în loc de 19 aleși locali, funcționează de aproape trei luni de zile, cu 22 de consilieri. Culmea ironiei, toți consilierii au mandate perfect legale, validate prin hotărâre judecătorească, deși Legea administrației publice precizează clar numărul de consilieri pentru un oraș de talia Năvodariului.
În urmă cu câteva luni, trei consilieri de la PNL au plecat la PLD. Imediat, invocând legea privind stoparea migrației politice, aleșii liberali au elaborat și votat un proiect de hotărâre privind încetarea mandatelor de drept celor trei și numirea unor supleanți în funcțiile rămase vacante. Numai că cei trei migratori s-au adresat justiției, care i-a repus în funcție. În același timp, un alt judecător dădea o hotărâre privind validarea mandatelor celor trei supleanți. Așa s-a ajuns la un număr de 22 de aleși locali, cu trei mai mult decât prevede legea.
Avocatul Ion Popescu acuză Instituția Prefectului că nu a sesizat această anomalie și a continuat să dea aviz de legalitate hotărârilor aprobate de un consiliu local supranumeric. El a ținut să precizeze că toate hotărârile vor fi lovite de nulitate, chiar dacă au aviz de la prefect, în situația în care ele vor fi atacate în contencios.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.9968 secunde