Liderii Uniunii Europene au felicitat România și Bulgaria pentru aderarea parțială la Schengen

186
Liderii Uniunii Europene au felicitat România și Bulgaria pentru aderarea parțială la Schengen - 30a04d8acdc3363aee0ea986373a6c61-1704033889.jpg
Liderii Uniunii Europene au felicitat sâmbătă, 30 decembrie, România și Bulgaria pentru aderarea la Schengen cu frontierele maritime și aeriene. Mesajele au fost transmise pe conturile lor de pe X (Twitter), relatează Agerpres.


Ce au transmis liderii UE României și Bulgariei


„Felicitări României şi Bulgariei pentru extinderea spaţiului Schengen pentru pasagerii transportului maritim şi aerian”, a transmis președintele Consiliului European, Charles Michel.
Acesta este un „pas mult aşteptat de cetăţenii români şi bulgari pentru a se bucura de o mai mare libertate de mişcare, cu perspectiva transportului terestru, care va urma”, a mai scris el.


Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a postat un mesaj în limba română pe aplicația X (Twitter).
„Astăzi este o zi de mare mândrie pentru Bulgaria şi România. Decizia de a elimina controalele la frontierele interne aeriene şi maritime cu Bulgaria şi România este un pas important pentru ei şi pentru spaţiul Schengen. Ambele ţări au muncit din greu pentru asta. Ambele ţări o merită. Vor face Schengen şi mai puternic”, a scris ea, pe Twitter.


„Felicitări cetăţenilor din România şi Bulgaria pentru aderarea la spaţiul Schengen, odată cu ridicarea controalelor la frontierele maritime şi aeriene. A durat mult timp. Aceasta face ca Uniunea noastră să fie mai puternică şi ca poparele noastre să fie mai în siguranţă. Europa uneşte”, a transmis președinta Parlamentului European, Roberta Metsola.


„O decizie istorică luată astăzi de Consiliu pentru a încununa un an de realizări remarcabile. Primirea României şi a Bulgariei va face Schengen mai puternic. Ne-a luat ceva timp, dar am reuşit”, a scris Margaritis Schinas, vicepreședintele pentru promovarea modului nostru de viață european.


O altă felicitare a venit din partea comisarului european pentru Afaceri Interne, Ylva Johansson, care a menționat că este o „decizie istorică” a Consiliului, care vine „după 13 ani de blocaj și este rezultatul unui angajament politic și al unei determinări”.
„Anul viitor Consiliul va putea decide, de asemenea, eliminarea controalelor la frontierelor terestre”, a mai transmis Ylva Johansson.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4172 secunde