Londra va înscrie grupul Wagner pe lista organizaţiilor teroriste

174
Londra va înscrie grupul Wagner pe lista organizaţiilor teroriste - 1-1693985259.jpg

Articole de la același autor

Marea Britanie va adăuga grupul paramilitar rus Wagner pe lista sa a organizaţiilor teroriste, a anunţat jurnalul Daily Mail, citându-l pe ministrul de interne Suella Braverman, relatează agenţia AFP.

„Wagner este o organizaţie violentă şi distructivă care a acţionat ca un instrument militar de peste mări pentru Rusia lui Vladimir Putin”, a declarat Suella Braverman. „În timp ce regimul lui Putin decide ce să facă cu monstrul pe care l-a creat, activităţile destabilizatoare persistente ale grupului Wagner continuă doar să servească obiectivelor politice ale Kremlinului”, a adăugat ea.

Ministrul britanic de interne are puterea de a „proscrie” o organizaţie pe care o consideră implicată în acte de terorism. Această „proscriere”, care se aplică deja în special grupării Stat Islamic şi organizaţiei jihadiste Al Qaeda, transformă în infracţiune penală sprijinirea organizaţiei în cauză.

„Grupul Wagner a fost implicat în jafuri, tortură şi crime barbare”, a continuat Suella Braverman. „De aceea, proscriem această organizaţie teroristă şi continuăm să ajutăm pe cât posibil Ucraina în lupta ei împotriva Rusiei”, a adăugat ministrul, potrivit căruia Wagner este, de asemenea, „o ameninţare la adresa securităţii globale”. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3305 secunde