Malaysia Airlines: Zona de căutare a avionului Boieng 777 a fost MODIFICATĂ

83
Malaysia Airlines: Zona de căutare a avionului Boieng 777 a fost MODIFICATĂ - 139481083434a1b00b-1396026191.jpg
Operațiunile de căutare a avionului Boieng 777 al companiei Malaysia Airlines au fost deplasate cu aproximativ 1.100 de kilometri nord-est de la locul inițial de survol pentru căutări, în urma apariției unei "noi piste credibile", a anunțat vineri Australia.


"Noile informații de care dispunem se bazează pe o analiză continuă a datelor înregistrate de radar între Marea Chinei de Sud și Strâmtoarea Malacca, înainte de pierderea contactului cu radarul" avionului, a anunțat Autoritatea australiană pentru siguranță maritimă (AMSA), care coordonează operațiunile de căutare.


Aceste date "arată că avionul zbura mai repede decât noi am estimat anterior, ceea ce explică un consum mai mare de carburant și o reducere a distanței posibile parcurse de avion spre sud, în Oceanul Indian", a adăugat AMSA.


Analizele datelor de pe radare au fost furnizate de echipa de anchetă internațională, creată în Malaysia.


Potrivit Agenției australiene pentru securitatea transporturilor (ATSB), "este vorba de pista cea mai credibilă cu privire la posibila localizare a fragmentelor" avionului dispărut.


Noua zonă de căutări se întinde pe o suprafață de 319.000 de kilomentri pătrați, la aproximativ 1.850 de kilometri vest de Perth (vestul Australiei).


"ATSB subliniază că traiectoria potențială a avionului a fost posibil clarificată mai bine, datorită analizelor realizate de echipa de anchetă internațională", precizând că Australia urmează, drept consecință, să-și repoziționeze sateliții.


Din momentul dispariției, la 8 martie, a zborului MH370 cu 239 de persoane la bord, mai multe state au detectat obiecte în zona de căutare, care în prezent se situa la distanța de 2.500 de kilometri sud-vest de Perth.


Zece avioane din șase state participă la operațiunile de căutare, vineri, după ce în ajun căutările fuseseră suspendate din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile. Cinci nave chineze și una australiană, de asemenea, participă la căutări, scrie Mediafax.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4676 secunde