Mark Rutte vorbeşte de optimism prudent privind şansele sale în fruntea NATO

113
Mark Rutte vorbeşte de optimism prudent privind şansele sale în fruntea NATO - 1-1718694862.jpg

Articole de la același autor

Premierul olandez Mark Rutte a declarat că este „optimist cu prudenţă” că Ungaria va renunţa la opoziţia faţă de numirea sa în fruntea NATO, după discuţiile cu premierul ungar Viktor Orban, transmite agenţia AFP.

Rutte este în mare parte cotat pentru a-l înlocui pe norvegianul Jens Stoltenberg în funcţia de secretar general al NATO până la sfârşitul anului 2024, după ce a primit sprijinul majorităţii membrilor Alianţei Atlantice, inclusiv al Statelor Unite.

Însă până acum, el întâmpină opoziţia lui Viktor Orban şi se confruntă cu concurenţa preşedintelui român Klaus Iohannis.

„Sunt optimist cu prudenţă în ceea ce priveşte Ungaria”, a declarat Rutte după ce s-a întâlnit cu Orban în marja summitului informal al celor 27, la Bruxelles.

Orban indicase că este pregătit să renunţe la opoziţia faţă de Rutte dacă acesta din urmă va prezenta scuze pentru comentariile despre Ungaria pe care liderul naţionalist le-a considerat jignitoare şi dacă Budapesta va obţine o scutire de la creşterea ajutorului militar acordat Ucrainei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.811 secunde