Concurs Medvedev le interzice polițiștilor să mai protejeze oameni de afaceri

224

Articole recomandate

Președintele rus, Dmitri Medvedev, a recunoscut luni că polițiști corupți acționează adesea în favoarea unor oameni de afaceri, oferindu-le "protecție", și a cerut să se pună capăt acestor practici, precizează Mediafax.
"Trebuie încetate aceste practici. Poliția nu este o instituție pentru a oferi protecție (oamenilor de afaceri) și pentru a acționa în interesele lor", a declarat președintele rus, în cursul unei întrevederi cu jurnaliști de la coti-dianul oficial "Rosiskaia Gazeta".
Kremlinul a ordonat în februarie o vastă reformă a Ministerului de Interne, pe fondul a numeroase scandaluri - răpire, tortură, extorsiune de fonduri, corupție - o sarcină dificilă, potrivit organizațiilor neguvernamentale specializate.
Conform unui raport al Asociației avocaților pentru drepturile omului publicat în august, un polițist specialist în lupta împotriva crimei organizate, care "protejează" un om de afaceri, câștigă până la echivalentul a 15.500 de euro pe lună, în condițiile în care salariul mediu lunar din Rusia este sub 600 de euro.
Dintre cele 5.000 de infracțiuni comise de polițiști în 2009 (cu 11 la sută mai multe decât în 2008), peste 3.000 sunt legate de corupție și abuz de putere, potrivit statis-ticilor oficiale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6155 secunde