Mii de vârstnici cu simptome de coronavirus au murit în căminele de bătrâni din Italia fără să fi fost testați

114
Mii de vârstnici cu simptome de coronavirus au murit în căminele de bătrâni din Italia fără să fi fost testați - deces222-1587133219.jpg

Articole recomandate

Peste 6.000 de vârstnici au murit în căminele de bătrâni din Italia începând din 1 februarie și până astăzi, iar circa 40% dintre ei aveau simptome sprecifice coronavirusului, precum febră și tuse. Mai puțin de o mie au fost însă testați pentru COVID-19, a anunțat vineri Institutul italian de Sănătate, scrie agenția EFE, preluată de Agerpres.


''Știm că luna februarie a fost una cu puține infectări, astfel că nu știm câte decese au fost legate de coronavirus (...), dar mare parte din decese s-au produs în a doua jumătate a lui martie, în timpul vârfului de infecții'' COVID-19 în Italia", a declarat, într-o conferință de presă, Graziano Onder, reprezentant al Institutului italian de Sănătate.


În primele săptămâni ale epidemiei nu au fost făcute suficiente teste de coronavirus în rândul vârstnicilor cu simptome asemănătoare gripei pentru că au fost testați cu prioritate pacienții internați în spitale, explică Graziano Onder.


El a atras atenția că în urma verificărilor făcute în căminele de bătrâni din Italia s-a constatat că personalul care lucrează în aceste centre nu are suficiente echipamente de protecție.


Directorul general adjunct al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), italianul Ranieri Guerra, a calificat recent drept ''masacru'' ceea ce s-a întâmplat în azilele de bătrâni din Italia de când a început pandemia de coronavirus.


Italia avea confirmate vineri seară 168.941 de cazuri de COVID-19, dintre care 22.170 de decese.


Potrivit unui studiu publicat marți în Marea Britanie, aproximativ jumătate din numărul total al deceselor cauzate de COVID-19 în Europa s-au produs în centre de îngrijire a persoanelor vârstnice, însă multe dintre ele nu au fost incluse în statisticile oficiale și nici înregistrate drept cazuri asociate pandemiei de coronavirus.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.4355 secunde