Statele Unite au oprit finanțarea Organizației Mondiale a Sănătății în mijlocul pandemiei

214
Statele Unite au oprit finanțarea Organizației Mondiale a Sănătății în mijlocul pandemiei - oms-1586944946.jpg
Președintele american Donald Trump i-a suprins marți pe liderii mondiali și pe experții din domeniul sănătății, anunțând că SUA nu vor mai finanța Organizația Mondială a Sănătății (OMS), în mijlocul crizei de sănătate cu care se confruntă întreaga lume, informează CNN.


Trump a amenințat săptămâna trecută că va face acest lucru, după ce a acuzat agenția ONU că nu gestionează bine criza și că nu a acționat suficient de repede după ce virusul a apărut în China, în decembrie 2019.


Antonio Guterres, secretarul-general al ONU, organizația din care face parte OMS, a spus că pandemia este o situație fără precedent și că vom "învața lecții" pentru viitoarele epidemii.


Organizația Mondială a Sănătății este o agenție ONU fondată în 1948. A fost creată pentru a coordona politicile internaționale în domeniul sănătății, în special în cazul bolilor infecțioase. OMS este compusă și condusă de 194 de țări membre, fiecare fiind reprezentată de o echipă. Țările membre aleg conducerea și direcțiile de acțiune ale organizației.
Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4457 secunde