Militarii, ținta privilegiată a teroriștilor în Statele Unite

384
Militarii, ținta privilegiată a teroriștilor în Statele Unite - soldati-1323353308.jpg
Militarii americani sunt în pericol în propria lor țară, unde sunt ținta privilegiată a teroriștilor islamiști care s-au născut sau trăiesc în Statele Unite, au subliniat congresmeni și oficiali ai Pentagonului, în cadrul unei audieri în Congres.

Singurele atentate mortale comise în Statele Unite după cele de la 11 septembrie 2001 au fost împotriva armatei, provocând moartea a 17 persoane în trei atacuri distincte, se arată într-un raport dat publicității ieri, în cursul audierii respective.

În total, de la această dată, organizațiile militare din Statele Unite au fost ținta a 33 de atacuri sau comploturi cunoscute de justiție, "ceea ce reprezintă mai mult de jumătate din cele 54 de atentate sau tentative jihadiste înregistrate pe teritoriul național între 11 septembrie (2001) și 4 decembrie 2011", a precizat senatorul independent Joseph Lieberman, președintele Comisiei pentru Securitate Internă din Senat.

Omologul său din Camera Reprezentanților, republicanul Peter King, a deplâns "amenințarea tot mai mare născută din radicalizarea (islamistă) atât internă, în cadrul armatei, cât și externă, vizând personalul militar și familiile acestuia din Statele Unite".

"Am văzut, în ultimii ani, un număr crescut de cetățeni sau rezidenți americani inspirați de ideologia al-Qaida. Iar Departamentul Apărării a devenit ținta lor privilegiată", a declarat Paul Stockton, responsabil cu Apărarea internă la Pentagon. El a subliniat că "principala amenințare pentru securitatea internă provine de la al-Qaida și componentele sale".

v v v

Unii radicali sunt "lupi solitari", independenți de orice organizație, iar alții "se radicalizează în cadrul armatei", a precizat locotenent-colonelul Reid Sawyer, directorul centrului de terorism al academiei militare West Point.

El a apreciat că armata prezintă un interes "calitativ diferit" când este "atacată acasă la ea", iar de aceea "militarii au devenit țintele preferate ale indivizilor inspirați de al-Qaida în Statele Unite". 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 25 Noiembrie 2011
Stire din Actual : Avion prăbușit în SUA
Marţi, 06 Decembrie 2011
Stire din Eveniment : "Regina Maria", misiune îndeplinită
Pagina a fost generata in 0.8551 secunde