Ministerul Sănătății din Spania, apel către cetăţeni: "Nu ieşiţi din case şi beţi multă apă!"

303
Ministerul Sănătății din Spania, apel către cetăţeni:

Articole de la același autor

Ministerul Sănătății recomandă cetățenilor, în special celor mai vulnerabili, să reducă cât mai mult posibil activitățile în aer liber și să închidă ușile și ferestrele locuințelor pentru a preveni intrarea prafului din Sahara, care s-a aşternut încă din noaptea de luni spre marţi peste Madrid şi o bună parte din Spania, scrie stiripesurse.ro


Direcția Generală de Sănătate Publică a Ministerului a emis o serie de recomandări în fața calității „extrem de nefavorabile” a aerului din cauza prezenței ridicate a particulelor de praf din aer.

Ministerul Sănătății recomandă populaţiei generale „să reducă toate activităţile în aer liber şi să desfăşoare activităţi în interior sau să le amâne până când calitatea aerului este bună sau rezonabil de bună”.

Pentru activitățile care trebuie făcute în aer liber, el recomandă „folosirea unei protecții adecvate”.

În cazul oamenilor din „grupurile de risc”, li se cere „să evite șederea prelungită în aer liber” și să meargă la urgențe dacă starea lor de sănătate se înrăutățește. Persoanele care au boli respiratorii cronice ar trebui să evite total deplasările în aer liber.

Oamenii sunt rugați să curețe praful cu cârpe umede și să „bea multe lichide și să evitate mediile uscate” sau „exercițiul fizic intens”.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.533 secunde