Ministrul britanic al apărării s-a întâlnit la Kiev cu piloți ucraineni

149
Ministrul britanic al apărării s-a întâlnit la Kiev cu piloți ucraineni - 34911342625858252670758756018691-1684950107.jpeg

Articole de la același autor

Ministrul britanic al apărării, Ben Wallace, s-a întâlnit miercuri, în timpul vizitei sale la Kiev, cu unii dintre piloţii ucraineni instruiţi în Marea Britanie care folosesc deja rachetele britanice cu rază lungă de acţiune Storm Shadow pentru a lovi poziţiile ruseşti aflate departe de linia frontului, transmite EFE.


„Am avut ocazia să dăm mâna cu piloţi care au fost instruiţi în Marea Britanie şi care folosesc deja cu succes rachetele Storm Shadow”, a declarat ministrul ucrainean al apărării, Oleksii Reznikov, în cadrul unei conferinţe de presă comune cu Wallace, la Kiev.


Potrivit presei ucrainene, Kievul a reuşit să distrugă obiective importante ale forţelor ruseşti în oraşul Lugansk din estul Ucrainei, un teritoriu inaccesibil pentru Ucraina înainte de a primi rachetele cu rază lungă de acţiune Storm Shadow.


Reznikov i-a mulţumit lui Wallace pentru „leadership-ul personal” pe care l-a exercitat în promovarea livrărilor de arme către Ucraina de la începutul invaziei ruseşti la scară largă.


La rândul său, ministrul britanic al apărării a reafirmat disponibilitatea Regatului Unit şi a altor aliaţi occidentali de a continua să ajute Ucraina să respingă agresiunea militară rusă.


„Rusia descoperă că aliaţii Ucrainei vor continua să o ajute să se apere şi îi vor oferi sprijinul de care are nevoie, de la rachete antitanc la tancuri, rachete Storm Shadow şi acum chiar F-16”, a spus Wallace, referindu-se la avioanele de luptă occidentale pe care Kievul le cere aliaţilor săi.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.605 secunde