Ministrul rus de externe Serghei Lavrov, vizită surpriză în Eritreea

130
Ministrul rus de externe Serghei Lavrov, vizită surpriză în Eritreea - serghei-1674824068.jpg

Articole recomandate

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a sosit în Eritreea pentru o vizită surpriză de o zi, a anunţat guvernul acestei ţări închise şi autoritare din Cornul Africii, care nu a condamnat invazia rusă în Ucraina, transmite agenţia AFP, consultată de Agerpres.

Vizita nu se afla pe agenda actualului turneu african al şefului diplomaţiei ruse, a doua pe continent în şase luni, în cadrul căruia s-a deplasat în Africa de Sud, Eswatini şi Angola.

Lavrov a discutat cu preşedintele Issaias Afeworki, care conduce cu o mână de fier una din cele mai închise ţări din lume, după independenţa sa faţă de Etiopia în 1993.

„Discuţiile s-au concentrat pe dinamica războiului din Ucraina şi pe consolidarea relaţiilor bilaterale în sectoarele energiei, mineritului, tehnologiei informaţiei, educaţiei şi sănătăţii”, a scris pe Twitter ministrul Informaţiei, Yemane Gebremeskel.

Eritreea este una din cele cinci ţări care au votat în martie 2022 împotriva rezoluţiei ONU de condamnare a invadării Ucrainei, alături de Rusia, Belarus, Siria şi Coreea de Nord. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.279 secunde