Miss World, sub teroarea ISIS. Amenințări pe bandă rulantă

387
Miss World,  sub teroarea ISIS. Amenințări  pe bandă rulantă - missisis-1470744536.jpg

Articole recomandate

Statul Islamic a făcut apel pentru atacuri la competiția Miss World, programată să aibă loc în Filipine, în ianuarie 2017, potrivit amenințărilor postate online, scrie The Telegraph.

Un militant filipinez a publicat o înregistrare video în care sugerează că atacul ar putea fi dus la îndeplinire cu ajutorul unei centuri explozive sau al unei bombe.

"Canalul jihadist filipinez Telegram a publicat o înregistrare video cu fabricarea unei centuri explozive, sugerând că fabrică o bombă pentru Miss Universe", informează SITE Intelligence Group, organizație care urmărește activitatea jihadistă online.

Concursul Miss Universe începe în Filipine, pe 20 ianuarie 2017, într-o locație care nu a fost încă stabilită. În 2015, câștigătoarea Miss Universe a fost filipineza Pia Wurtzbach.

Două grupuri jihadiste din Filipine, Bangsamoro Islamic Freedom Fighters (BIFF) și rebelii Abu Sayyaf, au jurat credință Statului Islamic. În luna iunie, Statul Islamic a făcut apel la susținători să-și concentreze energia pentru a lupta în Asia de Sud-Est, pe lângă Siria și Irak. Într-o înregistrare video, ISIS a îndemnat la atacuri în Filipine și Malaezia. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2216 secunde