Modificarea Codului Fiscal, discutată de guvernanți

193
Modificarea Codului Fiscal, discutată de guvernanți - bani-1652716835.jpg
Schimbările pe care le-ar putea aduce modificarea Codului Fiscal sunt o aliniere la proiectul PNRR şi vin cu un impact destul de mare pentru populaţie, potrivit Antena3.ro


Vorbim, în primul rând despre schimbarea taxării pe proprietate. Altfel spus, se va revizui impozitul pe proprietate în funcţie de statutul proprietarului, persoană fizică sau juridică.

Apoi, se va aplica diferenţiat taxarea dacă proprietarul obţine venituri din proprietăţile imobiliare. Sunt surse care spun că se va taxa suplimentar vânzarea unui imobil. Mai mult, se va stabili automat o valoare a taxelor pe proprietăţile supuse impozitelor locale.

Stimulentele fiscale ar trebui eliminate. Astfel, facilităţile pe care le au acum cei din sectoarele construcţii, IT sau HORECA vor dispărea.


Pragul de impozitare pentru microintreprinderi ar putea fi redus, gradual însă, începând din 2023 până la finalul lui 2024.

Cât despre impozitarea progresivă despre care s-a tot vorbit în ultima vreme, aici încă sunt multe necunoscute şi s-ar putea să fie introdusă această măsură din 2024.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3215 secunde