Moscova anunță că l-a eliminat pe numărul doi al rețelei Stat Islamic

156
Moscova anunță  că l-a eliminat pe numărul doi al rețelei Stat Islamic - statislamiclidereliminat-1472734404.jpg

Articole recomandate

Ministerul rus al Apărării susține că lovitura aeriană din Siria, care l-ar fi ucis pe purtătorul de cuvânt al ISIS și lider-cheie al grupării, Mohammad al-Adnani, ar fi aparținut rușilor.

Mohammad al-Adnani a fost unul dintre cei 40 de militanți ai Statului Islamic care ar fi fost uciși de un bombardier rusesc în provincia Alep, conform ministerului rus, citat de CNN.

În cursul zilei de marți, gruparea teroristă ISIS a anunțat moartea lui Adnani, acesta fiind cel mai important membru al său ucis până acum. Un adjunct cheie al liderului Abu Bakr al-Baghdadi, el fusese numit eventual succesor la conducerea mișcării islamiste, în cazul în care se petrece ceva cu al- Baghdadi.

Agenția de știri Amaq, deținută de ISIS, a anunțat că Adnani ar fi murit în timp ce inspecta desfășurarea operațiunilor militare din zona Alep, dar organizația este "hotărâtă să se răzbune pentru această crimă".

"După o viață plină de sacrificii și război împotriva necredincioșilor, luptătorul sirian Abu Mohammed al-Adnani s-a alăturat convoiului liderilor martiri", a anunțat ISIS.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4707 secunde