Tânăra care a avut curajul să-și apere credința creștină în fața călăului ISIS

308
Tânăra care a avut curajul să-și apere credința creștină în fața călăului ISIS - tanaraisis-1472734455.jpg

Articole recomandate

Kayla Mueller, luată ostatică acum trei ani de ISIS, a fost torturată, agresată verbal, pusă la muncă de sclavă și violată de șeful jihadiștilor, Al-Baghdadi, însă nu a renunțat la credința sa creștină nici în fața morții.

Patru foști ostatici, care au fost colegi de închisoare cu Mueller, au vorbit pentru prima dată despre patimile lor în emisiunea "20/20" de la ABC News, dar și despre formidabilul curaj al tinerei lucrătoare sociale, în vârstă de 25 de ani.

Gărzile ISIS erau conduse de cumplitul Mohammed Emwazi, care va fi poreclit ulterior Jihadi John, după ce a decapitat cu cuțitul 10 ostatici. Musulmanul de origine din Londra avea alți trei adjuncți, tot britanici, care se ocupau de paza ostaticilor. Prizonierii îi porecliseră "The Beatles".

În martie 2014, Mueller a fost dusă într-o celulă alăturată, unde erau ținuți ostaticii bărbați. Unul dintre martori, fotograful danez Daniel Rye, a povestit cum Jihadi John le-a prezentat-o pe tânără:

"Aceasta este Kayla și a fost ținută izolată. Dar ea este mult mai puternică decât voi. Și e și mult mai inteligentă. S-a convertit la Islam. La aceste cuvinte, Kayla a răspuns: «Nu e adevărat, nu am făcut-o»."

Rye a povestit că a fost surprins de curajul Kaylei:

"Eu nu aș fi avut curajul să spun asta. Nu cred. Toți au fost impresionați de puterea pe care a arătat-o în fața noastră."

Femeile care s-au aflat în aceeași situație cu Mueller au declarat, la rândul lor, că asta le-a dat putere și astfel au putut rezista mai bine.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.151 secunde