Moscova, în alertă! RUBLA și bursa rusească SCAD PUTERNIC

182
Moscova, în alertă! RUBLA și bursa rusească SCAD PUTERNIC - 131640x480-1393854986.jpg
Banca centrală a Rusiei a urcat dobânda cheie cu 1,5 puncte, la 7%, pentru a asigura stabilitatea financiară, în timp ce rubla s-a depreciat luni dimineață cu 2% față de dolar și a atins minime istorice față de un coș de monede de referință, iar bursa de la Moscova afișează un declin de peste 9%.


Activele financiare din Rusia sunt în scădere puternică după ce, în weekend, președintele Vladimir Putin a solicitat și a primit avizul parlamentului pentru desfășurarea de trupe în Ucraina în vederea protejării cetățenilor ruși și bazei navale de la Sevastopol, cartierul general al flotei ruse din Marea Neagră, transmite Bloomberg.


CRIMEEA Banca centrală a Rusiei a anunțat, în noaptea de duminică spre luni, ridicarea dobânzii de politică monetară cu 1,5 puncte procentuale, de la 5,5% la 7%, pentru a combate riscurile inflaționiste și a consolida stabilitatea financiară , potrivit unui comunicat al instituției, care nu a făcut nicio referire la Ucraina.


CRIMEEA  Anterior aceste decizii, dobânda a fost menținută la 5,5% timp de un an și patru luni.


CRIMEEA  "Mutarea reprezintă, clar, un efort de a sprijini mai puternic moneda, care resimte presiuni astăzi (luni - n.r.) din cauza factorilor politici", comentează pentru Bloomberg un economist al Bank of America.


Principalele temeri ale investitorilor privind economia rusă se referă la potențialele sancțiuni economice care ar putea fi impuse de UE, SUA și statele aliate în contextul tensiunilor din Ucraina, scrie realitatea.net.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5033 secunde