Muzeul Luvru din Paris a anunțat că scumpește biletele de anul viitor

319
Muzeul Luvru din Paris a anunțat că scumpește biletele de anul viitor - luvru-1702392898.jpg
Muzeul Luvru din Paris va majora anul viitor taxa de intrare de bază cu 29%, ceea ce sporeşte îngrijorarea că vizitatorii care vor veni la Paris pentru Jocurile Olimpice de anul viitor se vor confrunta cu o creştere a costurilor, scrie Reuters.


Luvrul, care adăposteşte "Gioconda" şi care este cel mai vizitat muzeu din lume, a anunţat vineri, într-un comunicat, că taxa de intrare va creşte în ianuarie la 22 de euro (23,70 dolari), de la 17 euro. Este prima majorare de preţ din 2017.


Reprezentanţii muzeului au declarat că tariful mai mare va ajuta instituţia să facă faţă costurilor mai mari cu energia şi să finanţeze intrarea gratuită pentru anumite persoane, cum ar fi cele cu vârsta sub 18 ani, profesorii şi jurnaliştii.


Acesta nu a menţionat Jocurile Olimpice. Cu toate acestea, majorarea preţurilor de la Louvre va coincide cu alte costuri în creştere în Paris, în timp ce oraşul se pregăteşte să găzduiască Jocurile Olimpice.


Preţul biletelor de metrou din Paris aproape că se va dubla în timpul Jocurilor Olimpice, care vor începe pe 26 iulie anul viitor.


Vizitatorii care se îndreaptă spre Paris în vara anului viitor se confruntă, de asemenea, cu probleme majore de cazare, pe fondul creşterii preţurilor la hoteluri şi a unei măsuri drastice privind închirierea de apartamente turistice.


Un raport al biroului de turism din Paris a arătat că preţurile hotelurilor vor creşte cu peste 300% între sezoanele de vară 2023 şi 2024.
Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3032 secunde