NATO cere scuze afganilor pentru arderea Coranului

1370
NATO cere scuze afganilor pentru arderea Coranului - 14nato-1329827693.jpg
Proteste violente au izbucnit în Afganistan, după ce mai mulți militari americani au ars exemplare ale Coranului. NATO a fost nevoit să își ceară scuze pentru a evita o escaladare a violențelor.

Mii de afgani au manifestat violent luni în fața celei mai mari baze militare americane din Afganistan, situată în apropiere de Kabul, acuzând trupele străine că au ars exemplare ale Coranului, a anunțat poliția, citată de AFP.

Comandantul Forței Internaționale de Asistență pentru Securitate (ISAF) a NATO, generalul american John Allen, a prezentat scuze "poporului nobil al Afganistanului", în urma informațiilor care susțin că "soldați de la baza Bagram s-au debarasat în mod necuviincios de un număr important de documente islamice, inclusiv (exemplare ale) Coranului". El a ordonat efectuarea unei anchete.

"Am avut cunoștință de aceste acte, am intervenit imediat și le-am oprit. Documentele recuperate vor fi tratate imediat de autoritățile religioase competente", a continuat generalul Allen.

Cazurile de profanare a cărții sfinte a islamului de către militari străini, care se înregistrează periodic în Afganistan, declanșează în mod sistematic manifestații violente.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.3954 secunde