SONDAJ: Nicolas Sarkozy, devansat în intențiile de vot

883
SONDAJ: Nicolas Sarkozy, devansat în intențiile de vot - 5klnctwp4f45klh7kvd25jlfvw-1329827884.jpg
Socialistul Francois Hollande îl devansează net în intențiile de vot pe președintele Nicolas Sarkozy, în ceea ce privește primul tur al scrutinului prezidențial (32 la sută față de 25 la sută), cât și în cel de-al doilea tur (59 la sută față de 41 la sută), conform unui sondaj Ipsos.

Scorurile obținute de cei doi candidați la președinția Franței, atât în primul tur cât și în cel de al doilea, rămân neschimbate în raport cu sondajul Ipsos precedent, realizat la 3-4 februarie.

Marine Le Pen (FN, de extremă-dreapta) se clasează pe locul al treilea în primul tur, cu 16 procente, urmată de centristul Francois Bayrou cu 11 la sută, candidatul extremei stânga, Jean-Luc Melenchon, obținând 9 la sută, iar Eva Joly (ecologiști) 3 la sută, conform acestui sondaj realizat pentru France Televisions, Radio France și Le Monde.

Cu privire la primul tur din 22 aprilie, 57 la sută dintre persoanele chestionate au declarat că alegerea lor este definitivă. Privind cel de al doilea tur, cel din 6 mai, 75 la sută au declarat de asemenea că sunt sigure de decizia lor.

Sondajul Ipsos a fost realizat prin intermediul telefonului în perioada 17-18 februarie, pe un eșantion reprezentativ de 969 de persoane cu drept de vot.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6942 secunde