NATO condamnă ferm tirul de rachetă nord-coreean

210
NATO a condamnat, ieri, în mod ferm, tirul de rachetă nord-coreean și a făcut apel la Phenian să-și respecte obligațiile internaționale, relatează AFP. 


"Condamn ferm tirul efectuat astăzi (n.r. - ieri) de Coreea de Nord", tir care "constituie o încălcare directă a rezoluțiilor 1718 și 1874 ale Consiliului de Securitate al Națiunilor Unite", a indicat, într-un comunicat, secretarul general al Alianței Nord-Atlantice, Anders Fogh Rasmussen.

"Acest act provocator exacerbează tensiunile din regiune și riscă să destabilizeze și mai mult peninsula coreeană", a subliniat acesta. "NATO continuă să facă apel la autoritățile nord-coreene să-și îndeplinească obligațiile internaționale, să se conformeze pe deplin voinței comunității internaționale exprimate de Consiliul de Securitate al ONU și moratoriului privind lansările de rachete", a menționat secretarul general al NATO.

Comandamentul apărării aeriene nord-american (NORDAD) a confirmat succesul misiunii spațiale nord-coreene indicând că o rachetă a transportat "un obiect care a fost plasat pe orbită".

Este o premieră în istoria Coreii de Nord (Republica Populară Democrată Coreeană, RPDC), care susține că deține rachete balistice intercontinentale capabile să ajungă pe continentul american, deși primele trei tentative în domeniu s-au soldat cu eșecuri.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 04 Decembrie 2012
Stire din Actual : Ce i-a cerut Rusia Coreei de Nord
Pagina a fost generata in 0.3035 secunde