Concurs Nivelul corupției în Rusia este "normal și civilizat"

381
1
Nivelul corupției în Rusia este

Articole recomandate

Rusia a revenit la un nivel al corupției "normal" și "civilizat" după dezastrul din anii '90, în urma destrămării URSS, a apreciat vineri cineastul rus Stanislav Govoruhin, care conduce campania premierului Vladimir Putin pentru prezidențiale.

"În prezent, am revenit din nou la o corupție normală, civilizată, care există și în China (acolo este adevărat că te împușcă pentru asta), în Italia sau în America", a declarat Govoruhin într-un interviu pentru ziarul Trud.

"La noi, corupția este mai naturală decât în aceste țări, dar suntem pe cale să ieșim dintr-o situație monstruoasă de jaf" , a adăugat el, referindu-se la privatizările controversate din anii '90.

În Rusia, corupția este "un viciu de care este dificil să scapi rapid", a apreciat el, subliniind că acest flagel exista deja în perioada țarilor.

În schimb, "sub regimul lui Stalin nu exista corupție", a adăugat Govoruhin, fără a face alte precizări.

Regimul fostului dictator sovietic Iosif Stalin a fost marcat de teroare și execuții sumare, deportarea și trimiterea în lagăre a milioane de persoane.

Președintele Dmitri Medvedev, care a făcut din lupta contra corupției una dintre prioritățile sale la sosirea sa la Kremlin în 2008, a recunoscut că a eșuat în acest domeniu.

Vladimir Putin, care i-a cedat în 2008 președinția lui Medvedev pentru că nu putea candida pentru un al treilea mandat consecutiv la Kremlin, după cele din 2000 și 2004, este considerat marele favorit al prezidențialelor de la 4 martie.

Comentează știrea

geo
11 februarie 2012
model bun de urmat si ptr guvernarea actuala

Normal si civilizat inseamna gaze ,petrol,carbune si alte resurse la oligarhi redistribuite apoi prin bani ( care provin prin vinderea lor in occident) catre alti piloni ai puterii ,in mare 5% din populatiei iar restul dumnezeu cu mila.Occidentul zice merci desi face pe suparatul (asta ptr a linisti populatia rusa sa stea linistita sa nu se revolte caci are un aliat) deorece miliardele care le dau pe combustibil ramin tot in tarile lor sub forma de investitii.In romania se incearca la fel,regimul basescu incearca sa implementeze aceasi idee iar poporul sa se impace cu soarta,din fericire asta nu se va intimpla niciodata cu riscul unor confruntari interne de neimaginat.

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.3441 secunde