Noi reguli pentru românii care merg în concediu, în Grecia

566
Noi reguli pentru românii care merg în concediu, în Grecia - grecia-reguli-noi-1712759554.jpg

Articole de la același autor

Sezonul estival din Grecia se apropie, dar anul acesta vine cu noi reguli pentru accesul pe plaje. Românii care aleg să își petreacă vacanțele pe litoralul elen trebuie să știe că doar 30% din suprafața fiecărei plaje va putea fi ocupată de șezlonguri. Iar turiștii care vor să stea la soare pe propriul prosop se vor putea bucura de restul plajei, care va rămâne liberă și va fi gratuită.


Premierul Kyriakos Mitsotakis și-a propus ca aspectul litoralului din Grecia să fie diferit de cum a fost până acum, astfel, că cel puțin 70% dintre plaje trebuie să fie libere de șezlonguri, iar în ariile naturale protejate procentul este de 85%.


„Se va asigura o distanță de cel puțin 4 metri de la mare la primul șezlong pentru a îndepărta imaginea șezlongurilor care intrau în apă la propriu. Pentru plajele sălbatice, spațiul folosit va fi de 15 % din spațiul total al plajei. Vom proteja astfel plajele care nu ar trebui să fie date deloc în folosință, protejând astfel natura”, a declarat Kyriakos Mitsotakis, potrivit stirileprotv.ro


„Ne luăm inclusiv scăunele de plajă, umbrele, suport de umbrelă, cearceaf și tot ce e nevoie. Bineînțeles că mi-ar plăcea să găsesc cât mai des și mai multe locuri în care pot să îmi pun nestingherită prosopul, umbrela și să nu deranjez pe nimeni”, a spus o turistă, care pare că este încântată de noua regulă impusă de Grecia.


Reguli stricte sunt și pentru cei care concesionează plajele, aceștia fiind obligați să întrețină curățenia, să angajeze un salvamar și să asigure accesul persoanelor cu dizabilități.


„Vor fi controale mai drastice, dar asta nu poate fi decât bine pentru ca turistul să aibă toate condițiile”, a spus Marian Luca, proprietarul unei taverne.


La sfârșitul lunii februarie, Grecia a introdus o taxă pentru rezistență la schimbările climatice. Astfel, turiștii care se vor caza în hotelurile de două stele vor plăti un euro și 50 de cenți, în timp ce oaspeții hotelurilor de trei stele vor plăti trei euro.


Cei care aleg un sejur la hotelurile de patru stele vor plăti șapte euro, iar taxa va ajunge la 10 euro dacă hotelul are 5 stele, mai scrie sursa citată.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3922 secunde