O furtună care ar putea aduce ploi torenţiale şi inundaţii potenţial mortale ameninţă California

253
O furtună care ar putea aduce ploi torenţiale şi inundaţii potenţial mortale ameninţă California - furtunacalifornia-1672840193.jpg

Articole de la același autor

O furtună brutală, care ar putea aduce ploi torenţiale şi inundaţii potenţial mortale, se va abate asupra Californiei la mijlocul săptămânii, au avertizat marţi meteorologii americani, potrivit AFP.

Puternicul sistem depresionar este aşteptat să lovească coasta Pacificului din SUA miercuri şi joi, iar autorităţile îi îndeamnă pe locuitori să fie pregătiţi.


„Este un sistem cu adevărat brutal şi trebuie luat în serios”, a avertizat Serviciul american de meteorologie (NWS).

Potrivit acestuia, furtuna va provoca inundaţii extinse, drumuri scufundate, alunecări de teren, căderi de copaci, pene de curent pe scară largă, întreruperea bruscă a activităţilor comerciale şi, cel mai grav, posibile pierderi de vieţi omeneşti, conform NWS.

Grav afectată de secetă în ultimii ani, Coasta de Vest este lovită de câteva săptămâni de o serie de furtuni, care au provocat în unele zone precipitaţii în cantităţi apropiate de valori record.


Unele regiuni din nordul Californiei suferă încă consecinţele unei furtuni puternice care s-a abătut în noaptea de Anul Nou, provocând alunecări de teren şi întreruperi de energie electrică. Cel puţin o persoană a murit după ce a rămas blocată în maşina sa din cauza inundaţiilor, au indicat autorităţile.

Pe 31 decembrie, San Francisco a înregistrat a doua cea mai ploioasă zi înregistrată de la începutul măsurătorilor, cu 14 centimetri de precipitaţii.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6325 secunde