O gară istorică din SUA, vizitată de Regina Maria în 1926, a fost dezafectată

495
O gară istorică din SUA, vizitată de Regina Maria în 1926, a fost dezafectată - milwaukeepassengertrainmissoulad-1330523334.jpg
O gară istorică din orașul american Missoula, care a găzduit o vizită a Reginei Maria a României în 1926, atrăgând mii de persoane, a fost dezafectată și va fi folosită ca spațiu pentru birouri, relatează postul local de televiziune KAJ18 în pagina electronică.

Când a fost construită în urmă cu peste 100 de ani, gara Northern Pacific Depot din Missoula, statul Montana, a transformat localitatea dintr-un orășel comercial minor într-un centru economic, în special pentru comerțul cu cherestea. Gara a devenit marea intrare în Missoula, scrie KAJ18.

Societatea feroviară Northern Pacific Railroad a ajuns în Montana la sfârșitul anilor 1800, aducând numeroși pasageri, atât oameni simpli cât și celebrități.

"În spatele (trenului) este Regina României. 1926. Iar în jurul său sunt mii și mii de curioși. Știți, astăzi nu s-ar permite așa ceva din motive de securitate, dar erau înghesuiți în jurul trenului, peste tot pe șinele din gară", povestește președintele Montana Rail Link (Căile ferate din Montana), Tom Walsh, privind o fotografie veche, alb-negru, din acea zi.

"Dar când privești imaginea, este atât de evident unde este și este interesant când te gândești că, în urmă cu 85-90 de ani, acea linie era chiar o afacere importantă, iar atunci aduceam demnitari în micul Missoula Montana", a adăugat Walsh.

Emblemele istorice ale Northern Pacific încă mai decorează gara din centru, în amintirea acelor zile. În prezent, ruta de sud din Montana este deținută de Montana Rail Link și între opt și 20 de trenuri trec prin acea gară zilnic, dar nu garnituri de pasageri.

"Cred că am pierdut multă popularitate, dar în ceea ce privește utilizarea și ceea ce facem pentru țară, facem mult mai mult pentru țară acum decât altădată", a subliniat Walsh.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.268 secunde