O "nouă pagină" în relaţiile dintre Franţa şi Algeria

77
O

Articole recomandate

Preşedintele francez Emmanuel Macron a declarat că doreşte să deschidă „o nouă pagină” în relaţiile bilaterale cu Algeria, în prima zi a vizitei sale în această ţară, relatează agenţia AFP, consultată de Agerpres.

„Avem un trecut comun, este complex, dureros şi ne poate împiedica uneori să privim viitorul. Să-l privim în faţă cu multă umilinţă. Nu am ales trecutul, îl moştenim, trebuie să-l privim şi să-l recunoaştem, dar avem o responsabilitate, de a construi viitorul pentru noi înşine şi pentru tineretul nostru”, a precizat preşedintele francez, într-un declaraţie făcută alături de omologul său algerian Abdelmajid Tebboune.
 

El a anunţat crearea unei „comisii mixte de istorici, care deschide arhivele şi ne permite să privim întreaga perioadă istorică, decisivă pentru noi, de la începutul colonizării până la războiul de eliberare”.

Emmanuel Macron a sosit, joi, în Algeria pentru o vizită oficială de trei zile, menită să refondeze relaţiile bilaterale şi care, pentru Alger, marchează o recunoaştere a importanţei sale strategice în regiune.

Această vizită coincide cu cea de-a 60-a aniversare de la sfârşitul războiului şi de la proclamarea independenţei Algeriei în 1962. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2806 secunde