O româncă riscă să ajungă la închisoare după ce copilul ei a absentat nemotivat de la școală

1062
O româncă riscă să ajungă la închisoare după ce copilul ei a absentat nemotivat de la școală - spaniaoromancariscasaselunideinc-1689941886.jpg

Articole de la același autor

O româncă din Spania riscă să petreacă șase luni în spatele gratiilor, după ce copilul ei a absentat nejustificat de la școală.

Femeia riscă să intre la închisoare pentru că nu și-a adus fiul la școală „nejustificat la mai multe cursuri, cu un absenteism care a ajuns la 95% în clasa a V-a”. Procurorii din Gijón, Spania, solicită această pedeapsă pentru că au date care indică faptul că mama a acționat în mod deliberat.

Procurorul susține că femeia de naționalitate română, mamă a unui copil născut în 2010, și-a împiedicat în mod deliberat fiul să meargă regulat școala încă din anul 2016/2017, când a început clasa I la o școală publică din Gijón.

În acel an școlar, copilul a avut multe absențe nejustificate de la ore, care au crescut în anul universitar 2017-2018, când a lipsit la 77% din cursuri. În anul universitar următor a absentat de la 62% din orele de curs, în 2019-2020, rata absenteismului a fost de 58%, iar în 2020-2021 a mers la școală doar la 5% din lecții, relatează elcomercio.es.

Eforturile depuse de școală pentru îmbunătățirea situației nu au dat roade. Nici intervenția serviciilor sociale municipale nu a fost de folos și nici chiar sancțiunea privării de salariul social. În ciuda solicitărilor repetate din partea Comisiei Municipale de Absentism, românca nu și-a dus fiul în mod regulat la școală.

Femeia, în prezent unicul tutore al minorului, întrucât tatăl are domiciliul în România după divorț, a fost chemată la Parchet în data de 14 decembrie 2020. Ea le-a spus oamenilor legii din Spania că nu și-a adus fiul la școală pentru că acesta nu s-a putut trezi.

În prezența minorului, aceasta a fost atenționată cu privire la obligația pe care o are ca mamă de a-și duce copilul la școală în mod regulat.

Parchetul consideră că faptele constituie infracțiune de abandon de familie prevăzută de articolul 226.1 din Codul penal spaniol.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.5173 secunde