Fostul vicepreședinte al SUA, Dick Cheney:

"Obama datorează scuze pentru că a criticat acțiunile antiteroriste ale lui Bush"

610
Fostul vicepreședinte al SUA, Dick Cheney, a lăudat administrația pentru raidul în care a fost ucis un cleric radical americano-yemenit, dar a spus că Barack Obama ar trebui să prezinte scuze pentru că a criticat acțiunile antiteroriste ale fostului președinte George W. Bush, relatează CNN.

Anwar al-Awlaki, un cleric radical americano-yemenit care recruta teroriști în lume, a fost ucis, vineri, în Yemen, într-un atac cu avion fără pilot.

"Cred că a fost un atac foarte bun. Cred că a fost justificat", a declarat Cheney. "Dar, aștept ca administrația să privească în urmă și să corecteze ceva ce a spus în urmă cu doi ani, când ne-a criticat pentru că am fi reacționat exagerat la evenimentele din 11 septembrie", a adăugat el.

"Obama a spus de fapt că ne-am îndepărtat de idealurile Americii. Cred că a produs daune imense. Cred că a calomniat națiunea și cred că datorează scuze poporului american", a mai spus Cheney, adăugând că "administrația Obama a luat direcția acțiunilor robuste atunci când consideră că este justificat".

Criticii republicani ai administrației denunță ipocrizia lui Obama, care aprobă uciderea unor americani fără un proces echitabil, după ce a criticat oficialii Bush pentru că au aprobat utilizarea tehnicilor brutale de interogare precum simularea înecului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 01 Octombrie 2011
Stire din Actual : Ce a mai votat Congresul american
Miercuri, 28 Septembrie 2011
Stire din Actual : Discursul lui Obama a fost o prostie
Marţi, 27 Septembrie 2011
Stire din Actual : Atac asupra ambasadei SUA
Pagina a fost generata in 0.4127 secunde