Omicron a ajuns și la Beijing. Ce măsuri au luat autoritățile înainte de Jocurile Olimpice

99
Omicron a ajuns și la Beijing. Ce măsuri au luat autoritățile înainte de Jocurile Olimpice - omicronbeijing-1642347161.jpg

Articole de la același autor

Autorităţile chineze au raportat sâmbătă primul caz de transmitere comunitară cu varianta Omicron detectat la Beijing, cu doar câteva săptămâni înainte de deschiderea Jocurilor Olimpice de Iarnă și în condițiile în care chinezii se pregătesc să întâmpine Noul An Lunar, eveniment care generează o intensă circulație.

În afară de Beijing, China a raportat cazuri de transmitere comunitară cu varianta Omicron în cel puţin alte patru provincii şi municipalităţi - în oraşul nordic Tianjin, în provincia centrală Henan, în provincia sudică Guangdong şi în provincia Liaoning (nord-est).

Numărul total al cazurilor de infecţii cu varianta Omicron din China rămâne însă neclar, notează Reuters, preluată de Agerpres.

Televiziunea chineză de stat a anunţat sâmbătă că a fost identificat un pacient cu varianta Omicron a noului coronavirus. Autorităţile au închis şi izolat complet complexul rezidenţial în care locuieşte persoana infectată, precum şi locul său de muncă şi au colectat 2.430 de mostre pentru testare de la persoane care au legătură cu aceste două locaţii, conform unui oficial din districtul Haidian.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4759 secunde