OMS trimite ajutoare ajutoare în Ucraina după distrugerea barajului Nova Kakhovka. Există risc de holeră după inundații

154
OMS trimite ajutoare ajutoare în Ucraina după distrugerea barajului Nova Kakhovka. Există risc de holeră după inundații - inundatii-1686315811.jpg
Organizația Mondială a Sănătății a trimis ajutoare în zonele afectate de inundațiile după distrugerea barajului Nova Kakhovka. Reprezentanții OMS spun că, pe lângă riscul de înec, răniri și traumă, e posibil ca în zonă să se dezvolte holera.


„Impactul asupra salubrității sistemului de ape din regiune și asupra serviciilor sanitare nu poate fi subestimat”, a declarat președintele OMS, Tedros Ghebreyesus.


OMS discută deja cu guvernul ucrainean despre importul de vaccin anti-holeră, în cazul în care vor fi necesare.
Reprezentanții OMS spun că există un risc de holeră pentru că patogenul există în mediul înconjurător și prosperă în medii inundate și insalubre. Moartea a mii de pești la fundul rezervorului golit prezintă un risc de contaminare.


Boala nu a mai fost raportată în Ucraina de doi ani.


Oamenii pot fi infectați atunci când înghit mâncare sau apă care conține bacteria de holeră. Apoi, în 12 ore - 5 zile, pot dezvolta simptome. Netratată, deshidratarea severă și diareea provocate pot fi letale.


În fiecare an, la nivel global, sunt între 1,3 și 4 milioane de cazuri de holeră, dintre care 21.000-143.000 rezultă în deces, potrivit Europa Liberă România.


Barajul Nova Kakhovka a fost distrus în dimineața de marți, iar apa Nistrului a început să inunde regiunea Herson. Mii de oameni au fost evacuați, iar terenul agricol din zonă a fost compromis.
Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3756 secunde