Cum combate OMS fumatul

352
Cum combate OMS fumatul - fum-1655730717.jpg
Aproape un miliard de oameni nu au acces la informaţii care le-ar putea schimba viaţa. Este vorba despre fumătorii care nu pot să renunţe la acest obicei, deşi există alternative mai puţin nocive pentru a-şi procura doza de nicotină de care au nevoie, potrivit Antena3.ro


Atât Organizaţia Mondială a Sănătăţii, dar şi autorităţile naţionale din domeniul sănătăţii ignoră de ani buni studii făcute de sute de cercetători care pot schimba din temelii industria tutunului. În schimb, sunt aplicate strategii care s-au dovedit a fi inutile.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă statelor să aplice, în domeniul combaterii efectelor fumatului, aşa-numitul sistem MPOWER. Acesta presupune monitorizarea consumului de tutun, protejarea oamenilor de fumul de ţigară, renunţarea la fumat, avertismente privind pericolul fumatului, interdicţii privind publicitatea, promovarea şi sponsorizarea şi creşterea taxelor pentru tutun.

Un studiu lansat la finalul săptămânii trecute la Forumul Global pentru Nicotină de la Varşovia, de cercetătorul Lars Lanstrom arată însă că sistemul este inutil. Cel puțin în Europa, măsura în care o țară a adoptat și implementat MPOWER nu are nicio influență asupra reducerii numărului de decese atribuite fumatului. În schimb, OMS nu acceptă o strategie de reducere a riscurilor, deşi dovezile în favoarea acesteia sunt covârşitoare. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4972 secunde