OMS trebuie să evalueze dacă variola maimuței este o urgență medicală internațională

201
OMS trebuie să evalueze dacă variola maimuței este o urgență medicală internațională - maimuta-1655224274.jpg

Articole de la același autor

Organizația Mondială a Sănătății a anunțat marți că va organiza o întâlnire de urgență săptămâna viitoare pentru a stabili dacă va clasifica focarul global de variolă a maimuței drept o urgență de sănătate publică de interes internațional, potrivit Antena3.ro


Agenția ONU lucrează, de asemenea, pentru a schimba numele bolii, care a fost limitată mult timp în Africa de Vest și Centrală, până când au fost detectate peste 1.000 de cazuri în zeci de țări din întreaga lume în ultimele două luni.

„Focarul de variolă a maimuței este neobișnuit și îngrijorător”, a declarat șeful Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Adhanom Ghebreyesus, jurnaliştilor.

„Din acest motiv, am decis să convoc Comitetul de Urgență conform reglementărilor internaționale de sănătate săptămâna viitoare, pentru a evalua dacă acest focar reprezintă o urgență de sănătate publică de interes internațional”.


Comitetul de urgență se va reuni pe 23 iunie pentru a discuta despre desemnare, care este cea mai mare alarmă pe care o poate da agenția ONU.

Tedros a adăugat că „OMS lucrează, de asemenea, cu parteneri și experți din întreaga lume pentru a schimba numele virusului variolei maimuței... și a bolii pe care o provoacă”.

„Vom face anunţuri despre noile nume cât mai curând posibil”.

Anunțul vine după ce peste 30 de oameni de știință au scris săptămâna trecută că există o „necesitate urgentă pentru o nomenclatură nediscriminatorie și nestigmatizantă pentru variola maimuțelor”.

„În contextul actualului focar global, referirea continuă la și nomenclatura acestui virus fiind african nu este doar inexactă, ci este și discriminatorie și stigmatizantă”, au scris ei.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4382 secunde