Panama Papers. Protest uriaș în Islanda!

121
Panama Papers. Protest uriaș în Islanda! - atac-1459858858.jpg

Articole recomandate

Protest de amploare în Islanda. Se cere demisia premierului Sigmundur David Gunnlaugsson. Fostul șef al guvernului islandez, Johanna Sigurdadottir, i-a cerut succesorului său să demisioneze, în condițiile în care numele acestuia figurează în ancheta internațională referitoare la averile pe care înalți demnitari din diferite țări le dețin în paradisuri fiscale, informează AFP.

'Premierul (Sigmundur David Gunnlaugsson) trebuie să demisioneze imediat', a estimat Johanna Sigurdadottir într-un mesaj postat duminică seara pe pagina sa de Facebook.

'Oamenii nu trebuie să aibă un premier de care să le fie rușine. Premierul a dat dovadă de dispreț față de moneda și economia islandeze, plasându-și banii într-un paradis fiscal. Premierul nu pare să înțeleagă ce înseamnă morala', a denunțat Sigurdadottir.

Venită în fruntea guvernului islandez în contextul profundei crize politice din 2009, Johanna Sigurdadottir, social-democrată, era apreciată pentru integritatea sa.

Potrivit documentelor dezvăluite de Consorțiul internațional al jurnaliștilor de investigații, actualul premier islandez Sigmundur David Gunnlaugsson (de centru-dreapta) a înființat, împreună cu soția sa, o societate în Insulele Virgine, pentru a ascunde acolo milioane de dolari.

Ancheta la nivel mondial, realizată de circa o sută de ziare pe baza a 11,5 milioane de documente, a dezvăluit că 140 de responsabili politici sau personalități de prim rang din întreaga lume dețin averi în paradisuri fiscale.

 

 




 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8753 secunde