Participare masivă a alegătorilor din Tunisia la scrutinul legislativ

2230
Participare masivă a alegătorilor din Tunisia la scrutinul legislativ - tunisia-1414338822.jpg

Articole recomandate

Tunisienii așteptau duminică la cozi lungi în fața secțiilor de votare pentru a se pronunța în cadrul celui de-al doilea scrutin legislativ de la înlăturarea regimului autocrat condus de Zine El-Abidine Ben Ali, în anul 2011, fiind foarte probabil ca prezența la vot să depășească așteptările, transmite DPA.
Comisia electorală de stat din Tunisia a anunțat că în primele ore de la deschiderea secțiilor de votare se prezentaseră deja 25% din alegători.
Aproximativ 5,3 milioane de alegători sunt chemați la urne pentru acest scrutin crucial, care ar urma să permită alegerea a 217 de deputați. Aceste alegeri vor fi urmate de un scrutin prezidențial în 23 noiembrie.
Principalele formațiuni politice care își dispută majoritatea mandatelor parlamentare sunt Ennahda (Renașterea, de orientare islamistă), care a ieșit câștigătoare la alegerile din 2011, și partidul secularist Nidaa Tounes (Chemarea Tunisiei).
Nidaa Tounes este condus de fostul premier Beji Caid Essibsi, în timp ce islamistul moderat Rachid Ghannouchi se află în fruntea formațiunii Ennahda.
O serie de partide mai mici, dintre care câteva și-au exprimat disponibilitatea de a coopera cu Ennahda, sunt creditate cu șanse reale la accederea în parlament.
Pentru asigurarea securității în ziua scrutinului au fost mobilizați circa 80.000 de polițiști în întreaga Tunisie, după cum a anunțat Ministerul Apărării de la Tunis.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.459 secunde