Pentru siguranța turiștilor

Pe litoralul bulgăresc ar putea patrula echipe mixte de polițiști români și bulgari

299

Articole de la același autor

Pentru a asigura ordinea și liniștea publică a turiștilor aflați pe litoralul bulgăresc, din această vară, la Varna, ar putea patrula echipe mixte de polițiști români și bulgari.
Propunerea a fost făcută, ieri, de ministrul de interne bulgar, Rumen Petkov, omologului său român, Cristian David, în cadrul unei întâlniri care a avut loc la hotelul Rex, din stațiunea Mamaia.
Ministrul bulgar de interne, Rumen Petkov, a declarat, într-o conferință de presă, că foarte mulți turiști români s-au aflat pe litoralul bulgăresc în ultima perioadă și a precizat că asigurarea siguranței pe litoral în timpul sezonului estival este o problemă serioasă, fiind necesară o suplimentare a forțelor de ordine.
El a precizat că turismul reprezintă un punct forte pentru economia bulgară, iar pentru siguranța cetățenilor străini care vor veni pe malul bulgăresc al Mării Negre se vor detașa forțe de poliție din țară pe perioada sezonului estival.
Vizavi de patrulele mixte, ministrul Rumen Petcov a adăugat că detaliile tehnice ar putea fi puse la punct în două luni și că propune ca polițiștii români să patruleze în stațiunile bulgare, unde numărul turiștilor din țara noastră este mare.
La rândul său, ministrul român al Internelor și Reformei Administrative, Cristian David, a declarat că propunerea omologului său bulgar trebuie analizată.
"Nu avem o estimare a forțelor, dar vom analiza situația și în funcție de numărul turiștilor români care se vor afla pe teritoriul bulgăresc", a spus David.
El a adăugat că, în prezent, polițiștii români și cei bulgari execută misiuni de patrulare pe mare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.6405 secunde