Concurs Pictorul Sabin Bălașa, operat de chirurgul Mircea Pătruț

9124

Articole de la același autor

Cel mai bogat pictor român contemporan, Sabin Bălașa, în vârstă de 75 de ani, a fost operat, ieri, la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța de o echipă de medici condusă de șeful clinicii de Chirurgie Cardio-Vasculară, cunoscutul chirurg Mircea Pătruț.
Intervenția chirurgicală a durat patru ore și a fost extrasă o formațiune gigant de dimensiunea 30/15 centimetri, împreună cu trei coaste.
"Am îndepărtat o formațiune tumorală de perete toracic drept, care prindea ultimele trei coaste pe dreapta împreună cu vasele și nervii intercostali" a declarat chirurgul Pătruț.
Totodată, medicul a spus că în timpul operației au fost eliminați doi litri de lichid seros din cavitatea pleurală dreapta.
După finalizarea intervenției chirurgicale, Bălașa, a cărui stare de sănătate era stabilizată, a fost transferat la reanimare și conectat la diverse monitoare. Medicul care l-a operat a precizat că pacientul a suportat bine intervenția chirurgicală și speră ca mâine să-l transfere de la reanimare într-un salon.
Sabin Bălașa a ajuns pe mâinile profesorului chirurg Mircea Pătruț la recomandarea unui fost coleg, medicul Constantin Olteanu, care este șeful unei clinici medicale din Paris.
Mai precis, pictorul a ajuns la spitalul din Constanța după ce a fost consultat de medici din București, Beijing și Paris, dar care nu au avut curaj să intervină chirurgical din cauza vârstei înaintate a pacientului. Pe tot parcursul călătoriei, el a fost însoțit de cei doi băieți ai lui, Matei și Tudor, proveniți din cea de-a treia căsătorie a pictorului.
Pictorul Sabin Bălașa a fost căsătorit de cinci ori, de ultima sa soție, Melania Bălașa, mai tânără cu 20 de ani decât el, divorțând anul trecut, după 16 ani de căsnicie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8993 secunde