BPJ a decis:

Pedeliștii constănțeni îl preferă pe Mircea Banias la șefia partidului

953

Articole de la același autor

Biroul Permanent Județean al PD-L Constanța a decis, în urma ședinței de ieri, ca Mircea Banias să fie propunerea pentru conducerea interimară a Organizației Județene. Anunțul a fost făcut de prim vicepreședintele PD-L, Adrian Gheorghiță, cel care a preluat temporar sarcinile liderului județean, în urma demisiei lui Ion Popescu.

"Sper ca PD-L să iasă din impas"
"Propunerea mea pentru președinția Organizației Județene a venit din partea colegilor mei, dar primul care m-a propus a fost Florin Mitroi (n.r. - membru al BPJ). Alături de mine a fost propus și domnul Paul Brânză, dar s-a votat democratic, iar varianta care a întrunit cele mai multe voturi a fost a mea", a declarat Mircea Banias, actual prim vicepreședinte al Organizației Municipale a partidului. Totodată, Banias a menționat că decizia BPJ- ului de ieri a fost înaintată la BPN, care se va reuni în cursul zilei de azi, într-o ședință.
În eventualitatea în care BPN- ul va aproba propunerea lui Banias la șefia organizației județene, acesta a ținut să menționeze: "Ceea ce sper să realizez în calitate de lider este scoaterea partidului din criza de imagine prin care trece. Sper ca PD-L să își revină, să iasă din impasul acesta și să ne apucăm mai întâi de pre-campanie și apoi de campania pentru alegerile parlamentare". Mai mult decât atât, Mircea Banias a subliniat și faptul că "actuala criză a PD-L a fost cauzată de anumite persoane care au adus atingeri imaginii partidului fie prin declarațiile pe care le-au făcut în aparițiile publice, fie prin anumite gesturi din ultima vreme". El nu a vrut, însă, să precizeze vreo persoană anume.
Nu în ultimul rând, actualul prim vicepreședinte al Organizației Municipale, propus la conducerea județeană a PD-L, și-a exprimat convingerea că, dacă partidul se va redresa, are mari șanse să obțină un rezultat bun la alegerile parlamentare din această toamnă.

CCJ-ul din 2 august, nul
Conducerea BPJ Constanța a anunțat, în urma ședinței de ieri, și faptul că întâlnirea pedeliștilor contestatari, organizată la Casa de Cultură în urmă cu nouă zile, a fost declarată nulă. Comisia Națională pentru Statut, Etică și Litigii a hotărât, prin decizia emisă pe 5 august că "întâlnirea din data de 2 august 2008 a unor membri ai PD-L Constanța este lovită de nulitate" și, de asemenea, "hotărârile adoptate cu ocazia acestei întâlniri sunt lovite de nulitate, nu au produs și nu pot produce efecte". În decizia Comisiei se precizează totodată că ea va fi comunicată atât Cancelariei PD-L și Organizației Județene Constanța, cât și Biroului Permanent Național.
În ceea ce privește decizia de invalidare a CCJ-ului, Constantin Chirilă, desemnat președinte al BPJ în urma întâlnirii din 2 august, s-a arătat extrem de sceptic. Ezitând să comenteze prea mult hotărârea Comisiei Naționale pentru Statut, Etică și Litigii, Chirilă a declarat că, deși decizia nu i-a parvenit, consideră că "analiza care s-a făcut a fost, cu siguranță, una superficială".
Constantin Chirilă a mai adăugat că "acel Consiliu de Coordonare Județean a fost legal și corect". "Noi vom face contestație și vom folosi toate căile de atac în ceea ce privește această decizie a Comisiei de Etică", a conchis el.

La masa împăcării
De menționat este faptul că echipa condusă, în prezent, de prim vicepreședintele Adrian Gheorghiță este dispusă să se așeze la masa împăcării alături de protestatarii din sânul partidului.
A confirmat acest lucru și Mircea Banias, propus ieri de BPJ pentru conducerea județeană a partidului, care a declarat: "Cu excepția celor care au fost excluși și care au, implicit, statutul de nemembri, toți ceilalți sunt bineveniți la discuții. Noi suntem deschiși, ei pot veni oricând să discute cu noi", a afirmat el. Banias a menționat și că, în ceea ce îi privește pe excluși, Comisia Județeană pentru Statut, Etică și Litigii urmează să soluționeze, în cursul acestei săptămâni, contestațiile depuse de ei vizavi de excluderi.
"Poate au avut o perioadă de rătăcire sau au fost induși în eroare", a precizat și Adrian Gheorghiță referitor la cei care au constituit mișcarea contestatară din cadrul PD-L Constanța, subliniind totodată că aceștia sunt așteptați la negocieri.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.0752 secunde