Peste 100.000 de păsări au fost sacrificate în Japonia

297
Peste 100.000 de păsări  au fost sacrificate în Japonia - peste-1397570241.jpg

Articole recomandate

Autoritățile japoneze au anunțat, ieri, că au terminat în două zile sacrificarea a aproximativ 112.000 de păsări în sud-vestul țării după confirmarea mai multor cazuri de gripă aviară, o reacție al cărei scop este limitarea rapidă a primei epidemii de acest tip în Japonia în trei ani. 
Funcționarii au început, duminică, sacrificarea a 56.000 de păsări într-o fermă din Kumamoto, în sud-vestul Japoniei, unde testele ADN au confirmat prezența tulpinii H5 a virusului după ce proprietarii au semnalat moartea subită a mai multor păsări din crescătoria lor.
Un alt grup de 56.000 de păsări aparținând acelorași proprietari a fost sacrificat integral. 
"Am terminat operațiunea de sacrificare luni seara și am pus în funcțiune mijloace pentru a evita propagarea virusului la alte domenii", a declarat un funcționar din Kumamoto, adăugând că nu au fost semnalate alte infecții până marți dimineața. 
La Tokyo, ministrul Agriculturii, Silviculturii și Pescuitului, Yoshimasa Hayashi, a promis "să facă tot posibilul pentru a limita cât mai repede extinderea epidemiei". 
Ministerul a avertizat crescătorii împotriva riscurilor de infecție, reamintind prezența persistentă a bolii în Asia, între care Coreea de Sud vecină. 
Autoritățile locale au interzis de sâmbătă transportul sau deplasarea animalelor din două ferme incriminate și crescătorii vecine. Operațiuni de dezinfecție au fost întreprinse simultan. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4986 secunde