Preşedintele Taiwanului: „Represiunea din Piaţa Tiananmen nu va dispărea în torentul istoriei”

99
Preşedintele Taiwanului: „Represiunea din Piaţa Tiananmen nu va dispărea în torentul istoriei” - 1-1717484889.jpg

Articole de la același autor

„Represiunea din Piaţa Tiananmen de la Beijing de către guvernul chinez nu va dispărea în torentul istoriei”, a afirmat noul preşedinte taiwanez Lai Ching-te, la cea de-a 35-a aniversare a evenimentului, notează agenţia AFP.

„Amintirile zilei de 4 iunie nu vor dispărea în torentul istoriei şi vom continua să muncim din greu pentru a menţine vie această memorie istorică, pentru toţi cei care sunt ataşaţi de democraţia chineză”, a declarat Lai Ching-te, instalat în funcţie în luna mai. „Pentru că asta ne reaminteşte că democraţia şi libertatea nu sunt uşor de obţinut, trebuie să răspundem autocraţiei cu libertate şi să înfruntăm cu curaj ascensiunea autoritarismului”, a adăugat preşedintele taiwanez.

Pe 4 iunie 1989, China a trimis trupe şi tancuri împotriva manifestanţilor pro-democraţie şi paşnici în piaţa centrală a Beijingului pentru a pune capăt săptămânilor de proteste care cereau o schimbare politică. Sute de oameni, chiar mai mult de o mie după unele estimări, au fost ucişi.

Subiectul este deosebit de sensibil pentru liderii comunişti chinezi şi orice menţionare a represiunii este strict cenzurată în ţară.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3052 secunde