Profesor universitar, reţinut pentru trafic de influenţă. În dosar, au fost percheziţii inclusiv la Constanţa

689
1
Profesor universitar, reţinut pentru trafic de influenţă. În dosar, au fost percheziţii inclusiv la Constanţa - politiaperchezitie-1720179218.jpg
Un profesor universitar a fost reţinut pentru trafic de influenţă şi luare de mită într-un dosar în care sunt cercetate mai multe persoane pentru dare de mită şi în care au fost efectuate 20 de percheziţii într-o cauză penală privind săvârşirea unor fapte de corupţie în legătură cu susţinerea unor examene la o universitate privată din municipiul Braşov, informează, vineri, DGA - Serviciul Judeţean Anticorupţie Braşov.


„Ca urmare a activităţilor de procedură penală desfăşurate ieri, 4 iulie 2024, de către ofiţerii de poliţie judiciară ai Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Braşov, împreună cu alte 9 servicii judeţene şi structura centrală a DGA, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov a dispus reţinerea pentru 24 de ore a unui profesor universitar la o instituţie de învăţământ superior privat, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de influenţă şi luare de mită în formă continuată, respectiv trafic de influenţă în formă continuată şi complicitate la luare de mită în formă continuată. Totodată, cei 8 agenţi de poliţie şi subofiţerul jandarm, aduşi cu mandat de aducere la sediul unităţii de parchet pentru audieri au calitatea de suspect, pentru săvârşirea infracţiunilor de dare de mită/cumpărare de influenţă”, anunţă DGA - Serviciul Judeţean Anticorupţie Braşov.


Conform sursei citate, se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de dare de mită/trafic de influenţă şi faţă de alţi şase suspecţi, persoane fără calitate specială.


În cursul zilei de joi au fost efectuate 20 de percheziţii domiciliare/vehicule/corporale, la locaţii de pe raza municipiului Bucureşti şi a 10 judeţe (Alba, Buzău, Dâmboviţa, Constanţa, Covasna, Harghita, Prahova, Galaţi, Vrancea şi Giurgiu) într-o cauză penală privind săvârşirea unor fapte de corupţie în legătură cu susţinerea unor examene universitare/examene de licenţă la o universitate privată din municipiul Braşov.


În context, precizează DGA - Serviciul Judeţean Anticorupţie Braşov, există bănuiala rezonabilă că, în perioada 2023 - 2024, mai mulţi studenţi ai unităţii de învăţământ superior privat au dat unui profesor, direct sau indirect, diverse sume de bani şi bunuri cu scopul promovării examenelor din cursul anului de studiu sau a examenului de licenţă.


În cauză, s-a beneficiat de sprijin din partea Serviciilor Judeţene Anticorupţie Alba, Buzău, Dâmboviţa, Constanţa, Covasna, Harghita, Prahova, Galaţi, Vrancea şi Structura centrală, precum şi a Brigăzii Operaţiuni Speciale Braşov, a Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Braşov şi Inspectoratului Judeţean de Poliţie Braşov.


Comentează știrea

cine-unde-cum ?
5 iulie

ce informare e asta ? Are nume suspiciunea de "spaga" atit pe persoana cu "profesor" cit si instituie [ sau mai multe ]. E joaca de-a universitatea? Ce parascovenie e asa de zis super-anonim ? 8politisiti si 1jandarm, e cu pac-pac si unde la privat ? Pac-pac au ale lor de stat si cam atita ... dar ca e de dumirit si publicul ...

Pagina a fost generata in 1.3039 secunde