Proprietarii de autoturisme ARO vor plăti impozite de cinci ori mai mari

2237

Articole de la același autor

Românii care dețin autoturisme ARO vor plăti, începând cu acest an, un impozit de cel puțin cinci ori mai mare, așa cum ne-au spus reprezentanții Serviciului Public de Impozite, Taxe și Alte Venituri ale Bugetului Local. Această măsură s-a luat la solicitarea Uniunii Europene, care a decis ca toate autoturismele să fie impozitate ca oricare alt vehicul. Până în 2009, un autoturism ARO era recunoscut ca fiind de producție internă și, prin urmare, impozitat cu o sumă mult mai mică.
Obligația de a mări impozitul s-a decis prin OUG 91/ 2008 care modifică și completează Codul fiscal.
În preambulul actului normativ se arată faptul că ordonanța de urgență s-a emis pentru co-relarea legislației fiscale cu cea a Uniunii Europene.
Astfel, dacă până la apariția noului act normative proprietarul unui autoturism ARO plătea un impozit de 400 de lei la o capacitate cilindrică de 3.119 cm cubi, din acest an, proprietarul este nevoit să achite un impozit de 2.000 de lei.
În județul Constanța, sunt aproximativ 200 de autoturisme ARO.
Reprezentanții Serviciului de impozite ne-au spus că aceasta nu este singura modificare în privința impozitării autovehiculelor. Astfel, impozitul pentru vehiculele de transport marfă mai mari de 12 tone va crește progresiv în următorii ani, până la nivelul agreat de Uniunea Europeană.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8396 secunde