Protest inedit în Liban, împotriva unei legi ce protejează agresorii sexuali

194
Protest inedit în Liban, împotriva unei legi  ce protejează agresorii sexuali - protestliban-1493044867.jpg

Articole recomandate

Activiștii libanezi pun presiuni asupra mem-brilor Parlamentului din Liban în vederea comutării pedepsei, care impune agresorilor sexuali să se căsătorească cu victimele lor. Protestatarii au amplasat 31 de rochii de mireasă fabricate din hârtie și atârnate de ștreanguri, create de artistul plastic de origine libaneză, Mireiile Honein.

Alia Awada, reprezentantă a organizației non-guvernamentale Abaad, care promovează egalitatea pentru femei, a explicat simbolistica celor 31 de rochii: "O lună are 31 de zile și în fiecare zi, o femeie poate fi violată și forțată să se căsătorească cu agresorul ei", a afirmat Awada.

"Acest articol 522 pare a fi din epoca de piatră. Nu este acceptabil ca oamenii să mai pună în balanță așa ceva. Cum este rezonabil ca o femeie să fie violată și apoi condamnată la închisoare?", a declarat, pentru agenția France Presse, Jean Oghassabian, ministrul Afacerilor Femeilor din Liban.

Aceasta a mai menționat că, atunci când o tânără necăsătorită este violată, iar cazul ei este adus în fața justiției, judecătorul îi sugerează în mod obișnuit femeii să se căsătorească cu violatorul ei, ca o modalitate de a păstra onoarea familiei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 14 Octombrie 2016
Stire din Actual : Campania electorală din SUA
Sâmbătă, 15 Februarie 2014
Stire din Actual : Libanul are un nou guvern
Pagina a fost generata in 0.5123 secunde