Război civil în Ucraina! Aici vezi cele mai noi informații

3466
6

Articole recomandate

UPDATE: Președintele ucrainean ordonă crearea unor culoare umanitare în zonele de luptă


Președintele ucrainean Petro Poroșenko a ordonat crearea unor culoare umanitare pentru a li se permite civililor să părăsească zonele de luptă din estul țării, a anunțat marți președinția pe site-ul său de Internet.

"Pentru a se evita noi victime în zona operațiunii antiteroriste, președintele i-a desemnat pe șefii forțelor de ordine să creeze toate condițiile necesare pentru civilii care vor să plece", a declarat președinția într-un comunicat.

Poroșenko a desemnat Guvernul să se ocupe de transportul, hrana și îngrijirile medicale pentru aceste persoane și administrațiile locale de găzduirea lor.

Această decizie a fost anunțată după o întâlnire a președintelui cu șefii serviciilor de securitate, ministerele de Interne și al Apărării și serviciul de stat pentru situații de urgență.

Forțele ucrainene desfășoară din 13 aprilie o operațiune militară pentru a înnăbuși insurecția armată prorusă din estul țării, care s-a soldat deja cu peste 200 de morți, scrie Mediafax.

UPDATE - Insurgenți proruși au atacat luni dimineață, în jurul orei locale 04:00, o unitate de grăniceri la periferia Luganskului (est), fief al separatiștilor înarmați care se opun puterii prooccidentale de la Kiev, după cum a relatat agenția de presă ucraineană Unian.


Potrivit Ria Novosti, atacul a început la 05:00, ora locală.


Cele două tabere fac uz atât de arme de calibru mic, cât și de lansatoare de grenade. Orașul Lugansk, centru administrativ al regiunii omonime, este survolat de un bombardier ucrainean.


Grănicerii ucraineni au respins primul atac, într-o luptă ce a durat 40 de minute, dar, după o scurtă pauză, în care și-au schimbat pozițiile, rebelii au întreprins un nou asalt pentru preluarea controlului asupra unității de grăniceri, însă fără succes, informează media ucrainene, scrie realitatea.net.


UPDATE / Rebelii proruși din estul Ucrainei au doborât un elicopter militar în apropiere de orașul Slaviansk, în estul Ucrainei. Președintele interimar Oleksandr Turcinov a anunțat că separatiștii au ucis 14 militari, inclusiv un general.


"Am fost informat că teroriștii au doborât, în apropiere de Slaviansk, un elicopter care transporta militari (...) cu ajutorul unui lansator portabil de rachete (de tip) sol-aer rusesc", a declarat Turcinov în Parlament.


"Paisprezece militari sunt morți, inclusiv generalul (Volodimir) Kulcișki", a adăugat el.


"Sunt convins că forțele noastre armate (...) vor duce la bun sfârșit curățarea teroriștilor și că acești criminali pe care-i finanțează Rusia vor fi eliminați sau vor ajunge în boxa acuzaților", a continuat Turcinov, scrie Mediafax.


UPDATE - Cel puțin nouă militari ucraineni au fost uciși, iar alți aproximativ 20 au fost răniți ieri, în atacuri comise de către separatiști proruși în cea mai sângeroasă zi pentru armata ucraineană de la declanșarea, la începutul lui aprilie, a operațiunii vizând preluarea controlului asupra estului țării.


Aceste atacuri, care s-au soldat, de asemenea, cu aproximativ 20 de răniți, în regiunile Donețk și Lugansk, au fost comise cu trei zile înaintea unui scrutin prezidențial considerat crucial pentru viitorul țării, după șase luni de criză politică ce au condus țara în pragul unui război civil și unei împărțiri.


"Potrivit primelor informații, opt militari ucraineni au fost uciși, iar 17 răniți în confruntări armate lângă Volnovaha", în regiunea Donețk, a declarat pentru AFP Bogdan Senk, un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării.


În alt atac, lângă Rubijne, în regiunea Lugansk, un militar a fost ucis, iar alți doi au fost răniți după ce "teroriști", termenul folosit de către autoritățile de la Kiev pentru a-i desemna pe separatiștii înarmați, au deschis focul asupra unui convoi militar, notează Mediafax.
UPDATE - Jurnaliști ruși, reținuți în estul Ucrainei, sunt acuzați de Washington că transportau armament


Diplomația americană a pus la îndoială statutul a doi jurnaliști ruși, reținuți în estul Ucrainei, acuzându-i că transportau armament în vehiculele lor. Mai mulți jurnaliști au denunțat arestarea lor de către servicii de securitate ruse, în Crimeea anexată de Rusia, în timp ce Moscova acuză Kievul să a reținut doi reporteri ruși în estul Ucrainei.


În cel de-al doilea caz, este vorba de doi jurnaliști ai site-ului rus Life News, arestați de militari ucraineni în apropierea orașului Kramatorsk, provocând furia Moscovei, care cere eliberarea imediată a reporterilor.


UPDATE - Rusia avertiza SUA încă din 2008 că Ucraina riscă să fie divizată dacă aderă la NATO sau UE

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, avertizase Statele Unite din anul 2008 că apropierea Ucrainei de UE și NATO ar putea conduce la divizarea acestei țări, arată un mesaj diplomatic secret dezvăluit marți de site-ul WikiLeaks.

"După o primă reacție tacită față de intenția Ucrainei de a semna Planul de acțiune în vederea aderării la NATO cu ocazia summitului de la București, ministrul de Externe Lavrov și alți oficiali ruși de rang înalt au reiterat opoziția puternică, subliniind că Rusia va considera extinderea Alianței spre est drept o potențială amenințare militară", scria, în 2008, William Burns, ambasador la Moscova la acea vreme, iar acum adjunct al secretarului de Stat american.

Mailul secret a fost dezvăluit de site-ul WikiLeaks și prezentat de Itar-Tass.

"Extinderea NATO, în special prin integrarea Ucrainei, rămâne o problemă emoțională pentru Rusia, dar există și argumente strategice în favoarea unei opoziții puternice față de admiterea Ucrainei și Georgiei. În Ucraina, aceste argumente conțin temerea că țara riscă să fie divizată, o situație care ar conduce la violențe și chiar la război civil, iar Rusia ar fi nevoită să intervină", preciza Burns în 2008, scrie Mediafax.


UPDATE / Separatiștii din Donețk, dispuși să inițieze NEGOCIERI cu autoritățile de la Kiev


Separatiștii din regiunea Donețk, în estul Ucrainei, sunt dispuși să inițieze negocieri cu autoritățile de la Kiev, pentru a "evita vărsarea de sânge", a declarat unul dintre liderii republicii autoproclamate Donețk, Denis Pușîlin, citat de RIA Novosti.


"Niciodată nu am respins ideea de a începe negocieri (cu autoritățile), însă Kievul ne-a mințit prin faptul că nu-și respectă angajamentele asumate, deci cuvintele sale nu au nicio valoare", a declarat Pușîlin într-o emisiune a postului rus de televiziune Rossia 24.


Totuși, el a adăugat că "susținătorii federalizării Ucrainei sunt dispuși să discute cu autoritățile de la Kiev despre poziția lor".


"Cel mai important este să evităm vărsarea de sânge. Situația se va agrava, dacă nu vom discuta și nu vom avea negocieri. Înțelegem foarte bine că atunci când politicienii discută, armele tac", a afirmat separatistul prorus, scrie Mediafax.


UPDATE - Cel puțin o persoană a fost ucisă, iar alte trei au fost rănite marți seara, în timpul unui schimb de focuri în orașul Mariupol, în sud-estul Ucrainei, a anunțat presa rusă, menționând că persoane mascate ar fi atacat un punct de control al separatiștilor proruși.


Purtătorul de cuvânt al separatiștilor din regiunea Donbas (est), Dmitri Simonov, a declarat că schimbul de focuri a început după ce persoane mascate și îmbrăcate în negru au atacat un punct de control al separatiștilor, relatează agenția Itar-Tass.


Potrivit lui Simonov, atacul a fost realizat de către activiști ai mișcării paramilitare Pravîi Sektor. El a adăugat că peste o mie de militari ucraineni se deplasează spre Mariupol și vor "încerca ocupe orașul".


La rândul său, presa ucraineană informează că incidentul a avut loc în apropiere de aeroportul din Mariupol, însă nu oferă informații cu privire la răniți, scrie realitatea.net.


UPDATE - Războiul este aproape! Kremlin: "Am pierdut influența asupra prorușilor!"




Bătălia pentru estul Ucrainei ia amploare. După masacrul din Odesa, mai multe persoane ar fi fost ucise sâmbătă și în Kramatorsk în timpul preluării sediului serviciilor de securitate de către armata Kievului.


Ministerul de Interne de la Kiev anunță că în Lugansk doi militari au fost răniți în urma unor asalturi lansate de insurgenți înarmați, împotriva unei unități militare și a unui centru de recrutare. Atacatorii au folosit grenade asurzitoare și arme automate, potrivit oficialilor ucraineni.


Pe de altă parte, Russia Today anunță că armata ucraineană a început și asaltul asupra orașului estic Mariupol, aflat sub controlul separatiștilor proruși. Se aud focuri de armă, sunt aruncate cocktailuri molotov și mai multe anvelope de mașină au fost incendiate în stradă, potrivit surse citate. Atacul face parte din operațiunea mai amplă lansată de Kiev de recuperare a controlului asupra orașelor aflate în est.


Forțele separatiste au ocupat clădirea în care se află Serviciile de securitate din Donețk, în timp ce armata Kievului a preluat controlul sediului acelorași servicii din Kramatorsk. "Ceea ce se întâmplă acum în estul Ucrainei este în esență un război", spune șeful diviziei antiteroriste a serviciilor ucrainene de securitate.


Șeful serviciilor de securitate din Ucraina crede că violențele de la Odesa, Slaviansk și Donețk sunt opera unor sabotori, iar masacrul de la Odesa este pe punctul de a deveni pretextul izbucnirii unui conflict major.


De cealaltă parte, Kremlinul afirmă că a primit solicitări din partea cetățenilor ruși să intervină și acuză Statele Unite că nu vor să se implice pentru detensionarea situației. Ministrul rus de Externe i-a cerut omologului său american să facă presiuni asupra Kievului pentru stoparea ofensivei militare din estul Ucrainei.


În același timp, în Simferopol, capitala Crimeii, au fost văzute mai multe avioane militare ruse care au aterizat în zonă.


Înaltul Reprezentant al UE pentru afaceri externe și politica de securitate, Catherine Ashton, a solicitat sâmbătă o anchetă independentă care să identifice vinovații de violențele de vineri de la Odesa, soldate cu peste 40 de morți. Ea a făcut un apel la 'reținere' pentru ca situația să nu se degradeze, transmite AFP, scrie Mediafax.




UPDATE - Două ELICOPTERE au fost DOBORÂTE și doi PILOȚI au fost UCIȘI

Armata ucraineană a lansat vineri dimineața o vastă operațiune militară împotriva orașului separatist prorus Slaviansk, au declarat rebelii. Doi militari ucraineni au fost uciși, în timp ce două elicoptere MI-24 au fost doborâte cu lansatoare de rachete portabile în apropiere de Slaviansk, bastionul insurgenților proruși din estul Ucrainei, a anunțat Ministerul Apărării.

Aparatele au fost doborâte de persoane necunoscute, care au folosit lansatoare de rachete portabile. Doi militari ucraineni au fost uciși și mai mulți au fost răniți în aceste tiruri", a declarat ministerul într-un comunicat.

Primul bilanț oficial al Ministerului de Interne a anunțat doborârea unui elicopter și uciderea unui pilot.

"Un pilot a murit și sunt și răniți", scrie pe pagina sa de Facebook ministrul ucrainean de Interne Arsen Avakov, care susține că se află la fața locului cu ministrul Apărării. "Faza activă" a operațiunii a fost lansată la ora 04.30 dimineața la Slaviansk și Kramatorsk, a adăugat el. Serviciile de securitate SBU au confirmat, la rândul într-un comunicat că un "elicopter a fost doborât, ceea ce demonstrează (prezența) unor specialiști militari străini".



UPDATE -  
PREȘEDINTELE UCRAINEI: Forțele armate ucrainene sunt "în stare de ALERTĂ TOTALĂ"


Forțele armate ucrainene sunt "în stare de alertă totală" pentru luptă, a declarat miercuri președintele interimar Oleksandr Turcinov, afirmând că Ucraina trebuie să împiedice "terorismul" să se extindă dincolo de regiunile din est, devastate de o insurecție armată prorusă, relatează AFP.




Forțele armate ucrainene sunt "în stare de alertă totală" pentru luptă, a declarat miercuri președintele interimar Oleksandr Turcinov, afirmând că Ucraina trebuie să împiedice "terorismul" să se extindă dincolo de regiunile din est, devastate de o insurecție armată prorusă, relatează AFP.


El a subliniat că forțele armate ucrainene sunt în stare de alertă în eventualitatea unei intervenții rusești.
Președintele a declarat, de asemenea, că Ucraina trebuie să împiedice "terorismul" să se extindă dincolo de regiunile estice, afectate de mai multe săptămâni de o insurecție armată prorusă.


"Obiectivul numărul unu este să împiedicăm terorismul să se extindă din regiunile Donețk și Lugansk în alte regiuni", a declarat Turcinov în cadrul unei întâlniri cu guvernatorii regiunilor.
El a spus că se teme de "acțiuni de sabotaj" din partea Rusiei, în timpul festivităților de la începutul lui mai."Există tentative de destabilizare a situației la Harkov (est), Odesa (sud), Dniepropetrovsk (est), Zaporoje (sud-est), Herson și Mîkolaiv (sud)", a subliniat el.


Serviciile ucrainene de securitate (SBU) au afirmat, tot miercuri, că au "descoperit" un grup de sabotori care pregăteau un atentat la marcarea victoriei, pe 9 mai. "Criminalii se pregăteau să comită un atentat cu exploziv în momentul în care foști combatanți urmau să depună flori la monumentul celui de-al Doilea Război Mondial", la Mîkolaiv, a anunțat SBU într-un comunicat.


Turcinov a mai anunțat că "miliții teritoriale alcătuite din voluntari" vor fi create "în fiecare regiune" ucraineană.


Cu o zi înainte, Turcinov a denunțat "lipsa de acțiune", chiar "trădarea" polițiștilor în regiunile din est unde insurgenții au luat cu asalt administrațiile publice în 12 orașe, practic fără să întâmpine rezistență din partea forțelor de ordine, scrie Mediafax.
UPDATE - Unul dintre observatorii reținuți vineri în estul Ucrainei, la Slaviansk, a fost eliberat de separatiștii proruși. 


Unul dintre observatorii OSCE reținuți începând de vineri în orașul Slaviansk, în estul Ucrainei, a părăsit duminică locul de detenție, însoțit de doi negociatori OSCE, a constat un jurnalist AFP.


Este vorba despre observatorul suedez, bolnav de diabet, a declarat pentru AFP o purtătoare de cuvânt a separatiștilor, fără să dea alte detalii.


În total 12 persoane, dintre care opt sunt străini și patru ucraineni, sunt reținute începând de vineri de către separatiști, care i-au prezentat duminică drept "prizonieri de război" și pe care vor să-i elibereze în schimbul eliberării unor persoane deținute de către autoritățile ucrainene.


UPDATE -  13 observatori OSCE dispăruți Ucraina, capturați de separatiștii proruși


Șapte observatori ai Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa dați dispăruți în estul Ucrainei au fost capturați de separatiști proruși la Slaviansk, anunță Ministerul ucrainean de Interne, citat de AFP. Ulterior, Germania a intervenit pentru a anunța că numărul observatorilor reținuți este de fapt de 13. 


Ministrul german al Apărării, Ursula von der Leyen, a declarat vineri că separatiștii proruși din estul Ucrainei au capturat și reținut, în total, 13 observatori ai Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE), ci nu șapte, cum a anunțat Kievul anterior, relatează AFP.


"Situația încă nu este clară, dar se pare că 13 inspectori ai OSCE au fost arestați, patru germani dintre aceștia fiind cetățeni germani", a declarat ministrul.


"Printre inspectori se află, de asemenea, un danez. În urmă cu câteva minute, am vorbit cu colegul meu danez", a declarat ministrul german.


"Acum este cel mai important este utilizarea tututor canalelor diplomatice pentru ca această echipă să fie eliberată imediat și în siguranță", a adăugat ea.


"Persoane rămase neidentificate au oprit vineri dimineață un microbuz în care erau 13 pasageri - șapte reprezentanți ai OSCE, cinci militari ucraineni și șoferul", a precizat Ministerul de Interne de la Kiev.


"Persoanele capturate se află într-un sediu local al serviciilor speciale ocupat de insurgenți", adaugă instituția.


"Au fost demarate negocieri cu separatiștii proruși. Refuză eliberarea ostaticilor, explicând că trebuie să se consulte cu organismele competente ale Rusiei", a subliniat Ministerul ucrainean de Interne.


Liderul separatist de la Slaviansk, Viaceslav Ponomarev, a declarat că în microbuz era o persoană care lucrează pentru Statul Major al armatei ucrainene. "Este vorba de un spion", a spus el.


UPDATE - Rușii sunt acuzați că vor să provoace "Al treilea RĂZBOI MONDIAL"


Premierul interimar ucrainean Arseni Iațeniuk a acuzat Rusia, vineri, că vrea să lanseze "al treilea război mondial", susținând insurecția separatistă din estul Ucrainei, și a îndemnat comunitatea internațională "să se unească împotriva agresiunii rusești".


"Tentativele de agresiune ale armatei rusești asupra teritoriului Ucrainei vor conduce la un conflict pe teritoriul Europei. Lumea nu a uitat al Doilea Război Mondial, iar Rusia vrea să lanseze al treilea război mondial", a declarat Iațeniuk într-o ședință de Guvern.


"Susținerea pe care Rusia o acordă teroriștilor în Ucraina constituie o crimă internațională, iar noi îndemnăm comunitatea internațională să se unească împotriva agresiunii rusești", a mai spus premierul interimar ucrainean.


UPDATE -  Riscul unei invazii ruse în Ucraina a crescut; Washingtonul avertizează Moscova!


Nivelul de amenințare cu o invazie rusă în Ucraina a crescut, în comparație cu situația dinaintea acordurilor de la Geneva din 17 aprilie, a declarat vineri adjunctul șefului administrației prezidențiale de la Kiev, Andrei Sencenko, într-o intervenție la postul de televiziune ucrainean Kanal5, potrivit media ucrainene Unian și Ukrainskaia Pravda.


'Cred că nivelul de amenințare (cu o invazie a trupelor ruse în Ucraina) a crescut. Este evident faptul că pentru Putin obiectivul nr.1 rămâne perturbarea procesului de stabilizare a situației în Ucraina și eșecul alegerilor prezidențiale anticipate', a afirmat același oficial, scrie Agerpres.




UPDATE -  Noi MANEVRE MILITARE ruse la frontiera cu Ucraina. Kievul cere explicații


Confruntări aveau loc ieri între forțe loiale autorităților și separatiștii de la Slaviansk, un bastion prorus situat în estul Ucrainei, soldate cu cinci morți. Actele Kievului în estul Ucrainei "vor avea consecințe", a avertizat președintele rus Vladimir Putin, calificând recursul Guvernului la armată drept o "crimă gravă împotriva propriului popor". În acest context, armata rusă a lansat noi manevre la frontiera cu Ucraina, ca răspuns la operațiunea militară a Kievului.


Ministerul rus de Externe a declarat, joi, că Washingtonul trebuie să "forțeze" autoritățile de la Kiev să înceteze imediat operațiunea antiteroristă în estul Ucrainei, relatează agenția Itar-Tass.


"Sperăm că Statele Unite vor lua măsuri urgente în vederea detensionării situației (din Ucraina), în conformitate cu prevederile acordului de la Geneva din 17 aprilie. Washingtonul trebuie să forțeze autoritățile interimare de la Kiev să înceteze imediat operațiunea antiteroristă din estul Ucrainei, să asigure transferul forțelor militare ucrainene spre locul unde ele sunt dislocate permanent", afirmă Ministerul rus de Externe, potrivit unui comunicat.


Kievul cere explicații Moscovei cu privire la manevrele militare ale rușilor la frontiera cu Ucraina


Ministerul ucrainean de Externe a cerut Moscovei să ofere explicații cu privire la manevrele militare ale armatei ruse la frontiera cu Ucraina, afirmând că prin acțiunile sale Rusia încearcă să "influențeze acțiunile legitime" ale autorităților de la Kiev, relatează agenția oficială Ukrinform.


"Rusia practic a confirmat că acțiunile sale militare nu sunt simple exerciții, ci au o legătură directă cu evenimentele din Ucraina. Astfel, cerem Rusiei să ofere explicații cu privire la scopul manevrelor, locul unde se desfășoară și când se vor încheia", afirmă ministerul ucrainean într-un comunicat.


Potrivit diplomației ucrainene, "manevrele armatei ruse în apropiere de frontiera cu Ucraina provoacă îngrijorare, în contextul afirmațiilor recente ale ministrului rus de Externe (Serghei Lavrov)".


Armata rusă a lansat noi manevre la frontiera cu Ucraina, ca răspuns la operațiunea militară a Kievului împotriva separatiștilor proruși din estul țării, a anunțat ieri ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, citat de AFP.


"Suntem constrânși să reacționăm la o astfel de evoluție a situației", a declarat Șoigu, citat de agențiile ruse.


"Exerciții ale unităților districtelor militare Sud și Vest au început", a declarat el.


"Aviația efectuează zboruri (...) în apropiere de frontieră", a adăugat el, scrie Mediafax.


UPDATE - CONFRUNTĂRI armate în Ucraina soldate cu cinci morți! Putin avertizează că actele Kievului "vor avea consecințe" 


Confruntări aveau loc joi între forțe loiale autorităților și separatiștii de la Slaviansk, un bastion prorus situat în estul Ucrainei, soldate cu cinci morți, după ce Kievul a decis să treacă la ofensivă, în contextul eșecului Acordului de la Geneva, de care Obama a acuzat Moscova. Actele Kievului în estul Ucrainei "vor avea consecințe", a avertizat joi președintele rus Vladimir Putin, calificând recursul Guvernului la armată drept o "crimă gravă împotriva propriului popor".


Vladimir Putin avertizează că actele Kievului în estul Ucrainei "vor avea consecințe"


"Dacă regimul actual de la Kiev a început într-adevăr să folosească armata împotriva populației în țară, este o crimă gravă împotriva propriului popor", a declarat el.


"Este o operațiune de reprimare care va avea consecințe pentru oamenii care iau aceste decizii, în special pentru relațiile interguvernamentale", a adăugat președintele rus, fără a face precizări cu privire la natura acestor consecințe. 


"Dacă autoritățile actuale de la Kiev au făcut acest lucru, atunci este vorba doar despre o juntă, un fel de bandă criminală", a afirmat el.


"Până la cinci" insurgenți proruși au fost uciși, iar un militar ucrainean a fost rănit în cursul operațiunii ucrainene pentru preluarea controlului asupra orașului Slaviansk, aflat sub controlul separatiștilor, a anunțat Ministerul ucrainean de Interne.


Jurnaliști AFP au auzit focuri de armă la un baraj al insurgenților de la intrarea prin partea de nord în Slaviansk, iar ulterior au văzut mai multe blindate, inclusiv una arborând steagul ucrainean, trecând de postul de control, incendiat de către proruși.


Liderul separatist local al orașului cu peste 100.000 de locuitori Viaceslav Ponomarev a ordonat civililor să părărsească primăria, a anunțat Stela Horoșeva, purtătoarea sa de cuvânt. "Persoane înarmate care asigură apărarea primăriei rămân pe loc", a subliniat ea, scrie Mediafax.


UPDATE - Două cadavre, între care cel al deputatului Vladimir Rybak din partea partidului Batkivșcina (al fostului premier Iulia Timoșenko), au fost descoperite într-un râu în apropiere de orașul ucrainean Slaviansk, a confirmat marți Ministerul ucrainean de Interne, citat de agențiile de presă RIA Novosti și Unian.
Două cadavre, între care cel al deputatului Vladimir Rybak din partea partidului Batkivșcina (al fostului premier Iulia Timoșenko), au fost descoperite într-un râu.


Cele două corpuri au fost descoperite la 20 aprilie la periferia localității Slaviansk, de mai multe zile scena unei confruntări între susținătorii federalizării Ucrainei și forțele armate ucrainene.


"Identitatea uneia din victime a fost stabilită astăzi (marți). Acesta este Vladimir Rybak, deputat în consiliul municipal din orașul Gorlovka, din partea partidului Batkivșcina. Cele două victime au fost torturate, înainte de a fi înecate în stare de inconștiență", a precizat ministerul într-un comunicat, potrivit agerpres.ro.


"Cauza morții ambelor persoane — traume combinate ca urmare a torturii și înecul acestora, aflați în stare de inconștiență", menționează pe site-ul său Ministerul de Interne.


UPDATE -  Acțiunile insurgenților proruși din estul Ucrainei anulează Acordul de la Geneva, care ar fi putut permite detensionarea crizei, consideră președintele ucrainean, Oleksandr Turcinov.
"În loc să evacueze administrațiile ocupate, separatiștii au atacat sediile poliției și l-au capturat pe șeful poliției din Kramatorsk, ceea ce pune o cruce pe Acordul de la Geneva", a declarat Turcinov, citat de AFP.




Comentează știrea

admirator
4 martie 2014
daca nu ma insel,

e trecut de ora 5. Pina acum trebuia sa stiti daca rusii au pus amenintarile in practica sau nu. Cand dati stiri din astea, trebuie sa le urmariti. Mai ales ca aveti capacitatea de a posta imediat o noutate.

cetateanul european
29 aprilie 2014
Despre poponarii europini

Iata pe cine a trimis UE in misiune !!! Mai mare rusinea nu se poate !!! Rusii daca-i dezbracau si pe astia in chiloti, se bucurau de toata stima mea !! Deci ce vad la TV ???? Un ditamai colonelul, care spunea ca este in vizita la un prieten si nu retinut !!! Mai multa ipocrizie, nu am putut sa vad !!! Rusine UE pentru acest specimen de poponar militar trimis in misiune in Ukraina !!!

convins
3 mai 2014
Ateu

DUmnezeu exista!!! Dumnezeu lucreaza prin oameni, in special prin medici, DUmnezeu nu poate lucra prin oamenii de la conducerea unor tari problema..acolo puterile lui inimaginabile i se cam opreesc :)))

Danâlețul reshapat
17 mai 2014
Vai, vai..

Fost cancelar german: Ce a vrut UE în Ucraina și Georgia e megalomanie. Să ne amintim că Georgia este în afara Europei, nu avem nicio treabă cu aceasta

marketglory
31 mai 2014
marketglory

www.marketglory.com/strategygame/Parmalat MarketGlory este un simulator economic, politic, social si militar in care aveti posibilitatea de a va converti moneda virtuala in bani reali. Fiecare jucator din comunitatea MarketGlory are posibilitatea sa: munceasca, infiinteze companii, candideze la guvern, recomande referali, sa dobandeasca grade militare si sa-si construiasca propria organizatie.

EscorteDinRomania.ro
5 aprilie 2015
EscorteDinRomania.ro - Escorte Constanta, Escorte Cluj, Escorte Bucuresti, Escorte Iasi...

EscorteDinRomania.ro - Escorte Constanta, Escorte Cluj, Escorte Bucuresti, Escorte Iasi... www.EscorteDinRomania.ro -Escorte Constanta, Escorte Bucuresti, Escorte Brasov, Escorte Cluj, Escorte Iasi, Escorte Timisoara, Escorte Arad, Escorte Craiova, Escorte Targu Mures, Escorte Mures, Escorte Oradea, Escorte Satu Mare, Escorte Tulcea, Escorte Buzau, Escorte Pitesti... Lista detaliata pe judete pentru servicile de escorte din Romania si saloane de masaje erotice din Romania pe: www.EscorteDinRomania.ro escorte unice...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.126 secunde