Fost agent CIA:

Războiul Rece a fost înlocuit de Războiul Codurilor

1101
Un expert american în lupta antiteroristă a avertizat în legătură cu un "război al codurilor informatice" care a luat locul Războiului Rece, cu consecințe potențial devastatoare, relatează AFP, citată de Mediafax.

"A fost Războiul Rece, a fost războiul împotriva terorismului, acum avem un război al codurilor", a afirmat fostul agent CIA, Cofer Black, într-o intervenție la salonul informatic Black Hat de la Las Vegas.

"Pentru al-Qaida, este natural să intre în spațiul virtual", a spus Black, care a lucrat timp de 28 de ani pentru Agenția Centrală de Informații a Statelor Unite.

El consideră că cel mai mare atac cibernetic din istorie, descoperit de compania de securitate informatică McAfee, care a vizat mai mult de 70 de organizații și guverne din întreaga lume, nu reprezintă decât un prim semnal, care anunță o campanie de amploare.

James Lewis, expert la Centrul de studii strategice și internaționale (CSIS), consideră că, deși elementele prezentate de McAfee nu reprezintă dovezi "concludente în sens juridic" împotriva Beijing-ului, acestea confirmă suspiciunile privind intențiile Chinei.

Potrivit unui raport publicat miercuri de compania McAfee, mai mult de 70 de organizații și guverne, printre care se numără agenții ONU și mai multe grupuri americane de apărare, au fost, în ultimii ani, ținta unor ample campanii de spionaj informatic, iar analiștii consideră că originea acestora se află în China.

Operațiunea a început în iulie 2006, cu o intruziune în serverele informatice ale unei companii de construcții sud-coreene și s-a încheiat în iunie 2011, potrivit McAfee, care afirmă că autorii atacurilor au fost interesați în principal de date privind sistemele de apărare americane și de rețelele de comunicații prin satelit.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9119 secunde