Rebelii libieni resping armistițiul lui Gaddafi

777
Rebelii libieni resping armistițiul lui Gaddafi - 499b7de395a8bf72239a6e13948f6a79.jpg
Rebelii din Libia au respins propunerea de încetare a focului, avansată de o delegație a Uniunii Africane. Conducerea insurgenților cere ca orice plan de pace să prevadă înlăturarea de la putere a lui Muammar Gaddafi și a familiei sale.
Luni, conducătorul libian a acceptat doar teoretic armistițiul, pentru că trupele sale au continuat să bombardeze orașele controlate de rebeli.
Rebelii libieni au recucerit orașul Ajdabiya, din estul țării, datorită sprijinului aerian oferit de forțele NATO. Luptele continuă în jurul marelui port petrolier Brega, fără să fie clar deocamdată cine îl controlează.
În vest, forțele lui Gaddafi continuă să bombardeze Misrata, deși tele-viziunea oficială afirmă că localnicii susțin regimul de la Tripoli.
Uniunea Europeană este dispusă să trimită o misiune umanitară în ajutorul celor 300.000 de locuitori din Misrata. Regimul lui Gaddafi avertizează, însă, că o asemenea misiune ar putea întâmpina "rezistența violentă a poporului". La rândul lor, insurgenții resping încetarea focului cât timp Gaddafi și familia sa nu cedează puterea.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9161 secunde