Republica Moldova: Iurie Leancă a fost desemnat de președintele Nicolae Timofti să formeze noul guvern

50
Republica Moldova: Iurie Leancă a fost desemnat de președintele Nicolae Timofti să formeze noul guvern - leanca-1422517626.jpg

Articole recomandate

Premierului în funcție al Republicii Moldova, Iurie Leancă, a fost desemnat de președintele Nicolae Timofti să formeze noul guvern al țării, informează Mediafax.


"Conform Constituției, domnul Iurie Leancă are la dispoziție 15 zile pentru a cere votul de încredere al Parlamentului asupra programului de activitate și a întregii liste a Guvernului. În cadrul consultărilor purtate de șeful statului cu grupurile parlamentare, domnul Iurie Leancă a fost propus de Partidul Liberal Democrat (PLDM) pentru funcția de prim-ministru al Republicii Moldova", informează site-ul Președinției Republicii Moldova.


Iurie Leancă a fost desemnat la sfârșitul săptămânii trecute drept candidat al Partidului Liberal Democrat drept candidat pentru conducerea noului guvern al Republicii Moldova, potrivit unui anunț făcut de liderul formațiunii, Vlad Filat.


Liderul Partidului Democrat, Marian Lupu, a declarat că formațiunea sa va susține orice candidatură a PLDM pentru postul de prim-ministru. 


Partidul Democrat și Partidul Liberal-Democrat au semnat vineri un acord pentru formarea unei alianțe guvernamentale. În condițiile în care nu au reușit să coopteze și Partidul Liberal la guvernare, cele două formațiuni proeuropene vor avea nevoie de voturi suplimentare pentru a obține majoritatea necesară învestiturii. Potrivit unor surse, Partidul Comuniștilor ar putea vota învestirea unui guvern minoritar proeuropean în funcție de numele viitorului premier.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.8069 secunde