Rusia, reacții dure după ce Coreea de Nord lansează rachete balistice pe bandă rulantă

172
Rusia, reacții dure  după ce  Coreea de Nord lansează  rachete balistice  pe bandă rulantă - rachetarusia-1496060415.jpg

Articole recomandate

Rusia a condamnat, ieri, cel mai recent test cu rachete balistice realizat de Coreea de Nord, cerând comunității internaționale să se abțină de la acțiuni de răspuns, scrie Reuters, care citează agenția rusească RIA, ce a preluat declarația unui ministru adjunct de Externe.


"Cerem în același timp partenerilor cu care lucrăm să se abțină inclusiv de la activități militare în această regiune", a spus Vladimir Titov. 


Coreea de Nord a tras cel puțin o rachetă balistică cu rază scurtă de acțiune, o rachetă care a aterizat în mare, de-a lungul coastelor de est, acesta fiind cel mai recent test dintr-o serie de teste cu rachetă, care au sfidat presiunile făcute de liderii mondiali, care amernință cu și mai multe sancțiuni.


Racheta se pare că este din clasa Scud și a zburat la o distanță de circa 450 km, la o altitudine 120 km, spun oficialii sud-coreeni. Phenianul are o rezervă mare de rachete cu rază scurtă de acțiune, fabricate la început în URSS.


Coreea de Nord, care a făcut zeci de teste cu rachete balistice și două cu bombe nucleare, de la începutul lui 2016, sfidând rezoluțiile Consiliului de Securitate al ONU, spune că programul este necesar pentru a contracara agresiunea SUA.


Premierul japonez Shinzo Abe a promis că va trece la acțiune, alături de alte națiuni, pentru a împiedica provocările repetate ale Phenianului.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 4.7836 secunde