Rusia s-a retras din acordul cu SUA privind lupta împotriva criminalității

1073
Rusia s-a retras din acordul cu SUA privind lupta împotriva criminalității - manifest-1359533280.jpg

Rusia s-a retras din acordul semnat în 2002 cu SUA cu privire la cooperarea în lupta împotriva drogurilor, traficului de carne vie, corupției și terorismului, deoarece acesta "nu corespunde realităților zilei de azi și și-a epuizat potențialul", scrie Agerpres.

Acordul dintre Federația Rusă și SUA privind cooperarea în lupta împotriva criminalității a fost încheiat la 25 septembrie 2002, amintește Kommersant. Necesitatea semnării acordului a fost determinată la acea dată de insuficienta finanțare bugetară a organismelor corespunzătoare de apărare a ordinii publice. În cadrul acordului, partea americană le oferea periodic organismelor rusești sprijin financiar în vederea realizării de proiecte anticriminale, care vizau extinderea posibilităților Rusiei în lupta cu traficul ilegal de droguri, contrabanda și traficul de carne vie, precum și cu infracțiunile în domeniul informației computerizate, legalizării veniturilor obținute pe cale ilicită, corupției și terorismului.

Apărătorii ruși pentru drepturile omului regretă sistarea activității grupului, în timp ce experții sunt de părere că, în actualele condiții, Federația Rusă și SUA oricum nu ar fi putut ajunge la vreun accord, completează sursa citată.


Află mai mult…

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 11 Ianuarie 2013
Stire din Actual : Gerul face prăpăd în Rusia
Pagina a fost generata in 0.3181 secunde