Rusia va interzice importul de carne procesată din Polonia și Lituania

146
Rusia va interzice importul de carne procesată din Polonia și Lituania - carne-1396433223.jpg

Articole recomandate

Rusia va interzice, începând cu 7 aprilie, importurile de carne procesată din polonia și Lituania, a anunțat un purtător de cuvânt al Serviciului de Supraveghere Veterinară al Federației Ruse, citat de ITAR-TASS.
"Am pregătit o scrisoare prin care vom informa că Rusia, parteneră în Uniunea Vamală, se alătură măsurilor luate cu puțin timp în urmă de Belarus de a interzice importurile de orice fel a produselor din carne, din Polonia și Lituania", a afirmat purtătorul de cuvânt, potrivit B1.ro.
Interdicția intră în vigoare de pe 7 aprilie și se va aplica până când vor fi efectuate inspecții la companiile procesatoare de carne din Polonia și Lituania.
Aceasta decizie a fost luată de Federația Rusă după ce Polonia și Lituania au "adoptat o poziție neconstructivă" la discuțiile organizate la sfârșitul lunii martie, referitoare la siguranța produselor alimentare din carne.
La sfârșitul lunii ianuarie, Uniunea Europeană a decis să interzică importurile de carne din Rusia din cauza focarelor de ciumă porcină africană depistate în această țară.
Pe de altă parte, Serviciul de Supraveghere Veterinară al Federației Ruse a criticat producătorii de carne din Polonia și Lituania pentru că utilizează tehnologii care permit înlocuirea ingredientelor.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.373 secunde